Afbeelding
Foto: Google Maps

Omwonenden Geestwoningpad: houd Voorschoten groen!

Algemeen Regio nieuws

De gemeente Voorschoten heeft het park aan het Geestwoningpad geselecteerd als kansrijke locatie voor de bouw van 33 flexwoningen. Buurtbewoners maken zich grote zorgen:  “Want Voorschoten heeft meer betaalbare woningen nodig, maar ook groene ruimte”, zegt bewoner Marjan Osendarp. “En om dat te onderstrepen viert de buurt op 21 januari een groen feestje waar heel Voorschoten welkom is.” 

De gemeenteraad van Voorschoten heeft ingestemd met het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar het bouwen van 120 flexwoningen op zeven kansrijke locaties. De raad stelde hierbij wel vragen over de gevolgen van de plannen voor het groene en dorpse karakter van Voorschoten. Terecht, vinden de omwonenden van één van de geselecteerde locaties: het Geestwoningpad. “Dit park wordt nu gebruikt om te wandelen, sporten en te spelen. Aangezien het terrein slechts een oppervlakte van 36 bij 40 meter beslaat, vermoeden we dat er hoog en compact gebouwd gaat worden. Dat gaat grote gevolgen hebben voor de wijk.”

De buurtbewoners maken zich ook zorgen over het tekort aan betaalbare woningen in Voorschoten, maar zij vinden dat de gemeente niet zomaar even kan besluiten over waar flexwoningen worden gebouwd. “Zonder ook naar de leefbaarheid en (verkeers)veiligheid in Voorschoten te kijken én zonder in lijn met de Woonvisie eerst naar een oplossing zoeken op al bebouwde locaties”, zegt Osendarp.

Iedereen met een groen hart voor Voorschoten is op zondagmiddag 21 januari vanaf 14.00 uur welkom voor een nieuwjaarsborrel aan het Geestwoningpad. Aanmelden kan via geestwoningpad@gmail.com.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 21 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 7 mei, 14:47 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1