Afbeelding

Nieuw in Brandweermuseum: Brandweer Electro-spel

Cultuur Kunst & Cultuur

Het Brandweermuseum Voorschoten is zaterdag 9 maart van 10 tot 12 uur weer geopend. Er zijn ondertussen al weer diverse activiteiten geweest in het museum zoals een bezoek van enkele groepen van de Emmausschool, twee groepen van BSO de Goudzoekers, een groep BHV-ers en een kinderpartijtje. En er staan al meer boekingen in de planning. 

Zaterdag 9 maart introduceren we een geheel nieuw spel in het brandweermuseum, ‘brandweer Electro’. De vrijwilligers van het museum zijn de afgelopen maanden druk geweest met het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van het enige echte brandweer Electro-spel. 

Voor wie het niet kent, Electro is een spel waarbij je met twee pinnen een verband zoekt tussen twee brandweer artikelen/zaken. Als het verband goed is, gaat er een zwaailamp branden. Een voorbeeld is een zaklantaarn combineren met een batterij. Deze zit er bij ons natuurlijk niet in! Het is een spel voor de ‘echte’ brandweervrouw/-man. 

Maar zoals gebruikelijk is er nog veel meer te zien in het museum, de kazerne en de voertuigen. De vrijwilligers leggen graag alles uit. 

Daarnaast is er voor de jeugd meer dan genoeg te doen. Vertel maar eens bijvoorbeeld welke persluchtfles het zwaarst is en waarom jij dat denkt! Je mag met een oude brandweerhelm of -pet rond lopen en op de foto gaan.

De vrijwilligers zijn ook bezig met een ander project. Echt iets voor ouders. Er komen panelen waarop foto’s worden geëxposeerd. De eerste echte expositie zal gaan over ‘ongevallen op het spoor in Voorschoten’. Naast het heftige ongeval van vorig jaar is er de afgelopen eeuw behoorlijk wat gebeurd. De eerste expositie zal zijn op zaterdag 10 april.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 2 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 11 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42