<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
GroenLinks Voorschoten liep mee in de klimaatmars. Foto: GL
GroenLinks Voorschoten liep mee in de klimaatmars. Foto: GL
Politiek

GroenLinks Voorschoten in de Klimaatmars

  Politiek

(GroenLinks lid Mariette doet verslag!) Klimaatmars 10 maart 2019, de dag waarop we hopelijk als burgers duidelijk hebben gemaakt dat het zo echt niet langer kan!
Met  ongeveer 20 mensen vertrokken we vanaf station Voorschoten naar Amsterdam. Niet alleen groene jasjes van Groen Links, maar ook andere verontruste burgers sloten zich bij ons aan. Het weer kon niet beroerder. Maar dat heeft 35 tot 40 duizend mensen er niet van weerhouden om naar Amsterdam af te reizen om hun ongerustheid kenbaar te maken. Van Maastricht tot Groningen, alle provincies waren vertegenwoordigd. Alle leeftijden ook, van grootouders tot dreumesen. Zoveel verschillende partijen en organisaties en ook zoveel saamhorigheid. Allemaal voor één doel. Wat geeft dat een energie!

Op de Dam werden toespraken gehouden en filmpjes vertoond. Helaas kan ik daar geen verslag van doen, omdat we daar niets van verstaan hebben en de  schermen niet hoog genoeg geplaatst waren om over alle paraplu's heen te kunnen kijken. Maar daar ging het niet alleen om. Het ging nu om de burger die verontrust was of hun kinderen, kleinkinderen en latere generaties nog zouden mogen en kunnen genieten van een gezonde en leefbare aarde. Deze mensen lieten nu duidelijk van zich horen. Dat kan en dat mag niet genegeerd worden. 

De mars ging naar het Museumplein; veel spandoeken, veel muziek, veel statements. Ik persoonlijk en met mij vele anderen, kreeg enorm veel energie van al die betrokkenheid en saamhorigheid van politieke partijen, maatschappelijke, kerkelijke en milieu organisaties. 

Ja, we zullen moeten inleveren, ja er is nog veel onduidelijk over wat een juiste oplossing is. Maar we hebben de afgelopen decennia zo ongelimiteerd geleefd dat we nu waarschijnlijk een stapje terug zullen moeten doen. En dat besef blijkt gelukkig bij velen, jong en oud, doorgedrongen te zijn.

Hoe meer mensen, hoe duidelijker onze boodschap hopelijk ook zal doordringen tot in Den Haag. Negeer dit niet!


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten