Afbeelding

Provincie: spijt van aanpak bomenkap Vlietland

Politiek

De provincie Zuid-Holland gaat door het stof voor de aanpak van recreatiegebied Vlietland. Belangenverenigingen die actief zijn in het recreatiegebied zijn de afgelopen maanden 'onvoldoende betrokken' bij de maatregelen tegen 'gevaarlijke bomen' in het gebied. De provincie betuigt spijt en belooft beterschap, aldus Omroep West. 

De Provincie besloot vorig jaar de aangetaste essen te kappen voor de veiligheid van bezoekers. Maar nadat de Vereniging Vrienden van Vlietland, Vogelwerkgroep Vlietland, Werkgroep Milieubeheer Leiden en Beheerscommissie Vogelplas Starrevaart, dreigden met een kort geding, werd de kap uitgesteld. 

Tijdens een bezoek van Provinciebestuurder Anne Koning (PvdA) werd afgesproken de belangenverenigingen bij de uitwerking van verdere maatregelen te betrekken. 'Iets wat in de afgelopen maanden tot onze spijt onvoldoende is gebeurd', schrijft de provincie. 

Lees het volledige artikel op Omroep West

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 3 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 3 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 3 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 3 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 9 uur geleden