Afbeelding
Foto: VSK

Formatie VVD, VL en CDA van start, wellicht voor paardenmarkt akkoord

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Donderdagavond heeft de Raad van Voorschoten het verslag van informateur Rosenthal besproken. De uitkomst is dat de VVD, Voorschoten Lokaal en CDA op verzoek van de raad aan de slag gaan om een coalitieakkoord op te stellen. 

Wel een andere samenstelling dan verwacht maar hiermee wordt invulling gegeven aan de brede wens van de raad en het advies van de informateur om verantwoordelijkheid te nemen en snel een coalitie te vormen.

Partijen hebben elkaar gevonden in hun wens om te werken aan een mooi, toekomstbestendig en zelfstandig Voorschoten. Ze hebben de intentie om voor de Paardenmarkt een akkoord aan de raad te presenteren zodat er weer besluiten genomen kunnen worden. De basis is in de eerdere formatieronde met dezelfde drie partijen en D66 al gelegd. De verwachting is daarom dat afronding op korte termijn mogelijk is. 

Voorschoten staat voor de uitdaging om zaken te realiseren op het gebied van woningbouw, energietransitie en maatschappelijk vastgoed. VVD, VL en CDA zien ernaar uit om vooruit te kijken en concrete keuzes te maken op genoemde onderwerpen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 15 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 19 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 20 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 20 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 22 uur geleden