De PvdA maakt zich zorgen over de slechte straatverlichting in Voorschoten
De PvdA maakt zich zorgen over de slechte straatverlichting in Voorschoten Foto: PvdA Voorschoten

PvdA: ‘Geen of slechte verlichting bij oversteekplaatsen Voorschoten!’

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) De PvdA Voorschoten maakt zich zorgen over staat van de openbare verlichting bij diverse oversteekplaatsen in Voorschoten. Op deze plekken waar de zogenoemde ‘lichtbakken’ moeten hangen, is zelfs geen enkele verlichting te bespeuren. Nu de dagen steeds donkerder worden en het weer steeds slechter, kan het in de avond en nacht gevaarlijke situaties voor voetgangers opleveren. De PvdA wil graag opheldering van het College en heeft daarom raadsvragen over dit onderwerp gesteld.

De zogenoemde ‘lichtbakken’ die in Voorschoten boven een zebrapad hangen, hebben als functie de zichtbaarheid van de voetganger voor met name de automobilisten te vergroten. Het is dan ook vreemd dat op meerdere plekken in Voorschoten deze bakverlichting niet werkt of zelfs helemaal niet aanwezig is. 

Dit hebben we onder meer geconstateerd bij de rotonde bij de Van Beethovenlaan en Mozartlaan; de kruising van de Admiraal de Ruytersingel en Piet Heynlaan/ Joke Smitweg en in de bocht bij Trompweg/ Admiraal de Ruytersingel. Ook zien we bij de overgang van de Van Beethovenlaan naar de Admiraal de Ruytersingel (ter hoogte van het St. Nicolaaspad) dat er helemaal geen stellage hangt ten behoeve van de zichtbaarheid voor voetgangers én fietsers. Met Sportpark Adegeest op een steenworp stand is dat een onwenselijke situatie.

De PvdA vermoedt dat deze problemen mogelijk op meerdere plekken in het dorp spelen. Daarom roept de PvdA bewoners op om andere slecht verlichte plekken actief bij de gemeenten te melden. Of als dat geen soelaas biedt, direct bij de PvdA te doen, via de diverse sociale media kanalen.

PvdA- fractievoorzitter Arnold Posthuma: ‘De PvdA vindt de veiligheid van onze bewoners erg belangrijk. Met name in deze donkere en regenachtige tijden, is goede verlichting voor de verkeersveiligheid van essentieel belang. Ik wil graag dat de gemeente op korte termijn met een oplossing komt voor de gestelde problemen. Verder wil ik dat de gemeente een inventarisatie maakt voor de andere, slecht verlichte plekken in Voorschoten. Het is belangrijk dat we hier aandacht voor vragen en dat de gemeenten met oplossingen komt. Het is hard nodig! Ik kijk uit naar de antwoorden van het College op mijn vragen.’

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 10 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 10 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 18 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 18 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1