Afbeelding

Voorschoten Lokaal enthousiast over burgerinitiatief hofwoningen

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Voorschoten Lokaal is erg enthousiast over het burgerinitiatief Hofwoningen. Het is goed dat de gemeente initiatieven vanuit de eigen inwoners omarmt.

Ook past deze doelstelling heel goed bij onze woonvisie voor betaalbare woningen voor ouderen. Waarbij ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Marleen Persoon van Voorschoten Lokaal is heel blij dat de raad instemt met dit eerste burgerinitiatief. “Er leven vaak hele goede ideeën en initiatieven onder de Voorschotenaren. We zien graag een gemeente die er is voor en door de eigen inwoners. Dit is een mooi voorbeeld daarvan. We zijn blij met een initiatief voor betaalbare woningen voor senioren. Het is ook heel mooi om te zien dat in deze woonvorm de bewoners voor elkaar zorgen en elkaar helpen. Daarnaast is het fijn dat er door de doorstroming woningen voor jongeren vrijkomen.”

“Een prachtig en zeer waardevol initiatief” volgens Wethouder Hans van der Elst. “Het college omarmt dit volmondig.” Hij doet ook de toezegging dat waar mogelijk deze kans op het stimuleren van verhuisbewegingen ten gunste komt voor de Voorschotenaar.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 2 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 3 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 3 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 3 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 3 uur geleden