<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
SONY DSC
SONY DSC

Davey en Rosa snelste tijdens de Vlietloop

  Sport

Davy Ouwehand was zondagmorgen de snelste jongen tijdens de 1,2 km kinderloop tijdens de Vlietloop. Hij kwam al na ruim 4 minuten binnen, op slechtst enkele seconden gevolgd door Rosa den Outer die daarmee het snelste meisje was. 

De Vlietloop werd onder welhaast ideale omstandigheden verlopen. De organisatie heeft ruim 1100 lopers ontvangen die door wethouder Marcel Cramwinckel werden weggeschoten vanuit de vrachtwagen van Verhuisservice Voorschoten. 'De Vlietloop is één van de pareltjes van Voorschoten', aldus de wethouder die sport hoog in het vaandel heeft staan. 

De uitslagen zijn vanmiddag na te lezen op www.vlietloop.nl

Uit de Voorschotense Krant van augustus:

De 43e Vlietloop is voor veel hardlopers het eerste ijkmoment hoe het na de zomervakantie met hun conditie ervoor staat. Op zondag 2 september wordt het evenement gehouden met traditiegetrouw start en finish in de Voorstraat en een parcours langs de Vliet.

Voorschoten - In 1976 werd de eerste editie van de Vlietloop gehouden. Inmiddels trekt de loop jaarlijks zo'n 1000 deelnemers uit de hele regio.

Sponsors
Geen enkele evenement kan zonder sponsors. Naast DC Klinieken, al jaren de vaste sponsor, heeft dit jaarYour Life Sportsclub zich gemeld als hoofdsponsor. In juni werden de contracten ondertekend en de 5 kilometerloop is dit jaar omgedoopt in de Five van Your Life. 'Daarnaast hebben we dit jaar een nieuwe sponsor voor de vrachtwagen bij de start en finish', vertelt voorzitter Robert Laan van de Vlietloop. 'Vanuit de wagen wordt de warming-up gegeven en worden de lopers weggeschoten. We zijn ontzettend blij met het aanbod van Tinus van Santen van Verhuisservice Voorschoten om een vrachtwagen te leveren!'
Nieuw is ook de deelname van de Trombosestichting. Het landelijk bureau is al jaren in Voorschoten gevestigd en geeft voorlichting maar haalt ook geld op voor onderzoek. 'Vier lopers van de Stichting doen mee', vervolgt Robert. 'En zij gaan tegelijkertijd geld ophalen. Het programma RTL Lifestyle Experience maakt opnamen van deze deelnemers tijdens de Vlietloop.

Afstanden
Zoals altijd begint de Vlietloop met de Kinderloop van 1200 meter voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Na de warming up (om 11.00 uur) start de groep om 11.15 uur. Om 12.00 uur start de 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen, 10 minuten later gevolgd door de 5 kilometer. Het parcours is dit jaar ongewijzigd en gaat langs de Vliet, door het dorp en via de Korte Vliet weer terug naar de finish. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten