<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Voorschotense Kunstkring opent expositieseizoen met Grafiek

Betaalbare kunst voor iedereen in Ambachts- en Baljuwhuis

De Voorschotense Kunstkring (VKK) opent op zaterdag 8 september -midden in Het Weekend van Voorschoten- haar nieuwe expositieseizoen met grafische werken van tien kunstenaars: Martin Bergwerff, Charlotte Boschma, Gerrie Brust Bijmolt, Theo Damsteegt, Jacqueline van der Grijn, Lucy de Kruijf, Judith van Praag, Marian Smit, Felice Vermeire en Ina Versteeg. Heel gevarieerd èn heel betaalbaar werk, waarmee elke kunstliefhebber zijn of haar collectie kan verrijken en/of in huis voor een nieuwe sfeer kan zorgen.

In tegenstelling tot schilderijen en aquarellen zijn etsen en ander grafisch werk natuurlijk niet uniek. Maar bij de VKK worden de oplagen wel heel klein gehouden, zodat u een evenbeeld van een door u aangekocht werk niet snel tegen zult komen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld olieverven komt u nu met enkele tientjes tot enkele honderden euro's heel ver.

Variatie
Ina Versteeg, komt behalve met recent werk ook met werk van enkele decennia terug. Zij vindt haar onderwerpen vaak in de natuur en heeft een voorkeur voor lijnetsen. Theo Damsteegt daarentegen prefereert linosnedes, welke hij met behulp van de bijzondere schuifdruktechniek, die voor veel diepte zorgt, in eigen beheer afdrukt. Jacqueline van der Grijn vermengt de beelden van vakantiefoto's met haar eigen fantasie tot heel sfeervolle etsen met grote zeggingskracht. Martin Bergwerff gebruikt ook zelf gemaakte foto's om die met behulp van verschillende grafische technieken nog meer te laten spreken. En Gerrie Brust Bijmolt brengt onder meer werk met een lange ontstaansgeschiedenis zoals monoprints die in 1982 en 2018 werden geschapen. Marian Smits landschappelijke en erotische linosnedes kregen elk slechts drie afdrukken met dank aan de deegroller uit haar keuken. Felice Vermeire brengt net als Gerrie Brust Bijmolt monoprints in. En Judith van Praag komt met vlakdrukken en bewerkte aquatints. Lucy de Kruijf tenslotte probeert in een ets een golfbeweging in verschillende kleuren te vangen. Waarmee Charlotte Boschma komt, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Zodra zij de informatie hiervoor heeft aangeleverd, zal die via voorschotensekunstkring.nl worden gedeeld.

Extra lang open
Op zaterdag 8 september kunt u al vanaf 10 uur en op zondag 9 september vanaf 12 uur komen kijken op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis op Voorstraat 12 (boven Restaurant Floris V). Verder bent u tot en met 30 september op elke woensdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur welkom. Groepen die op een afwijkende ochtend of middag willen langskomen, kunnen daartoe een verzoek indienen via info@voorschotensekunstkring.nl. De officiële opening vindt op zaterdag 8 september om 16 uur plaats. Dan staan er ook een gratis hapje en drankje voor u klaar. Hou er wel rekening mee dat zowel op deze zaterdag als de aansluitende zondag de Voorstraat alleen te voet kan worden bereikt. Op de maandagen 10, 17 en 24 september komen er niet minder dan zes groepen 7/8 van vier Voorschotense basisscholen langs tijdens Kult4Kids die de VKK met grote dank aan sponsor Nut Voorschoten dan al weer voor de zevende keer organiseert.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten