<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Lars, Daniel en Lukas rugby'en al jaren bij The British School in The Netherlands. 'En het is ook goed voor je Engels!' Foto: Linda Gerrits
Lars, Daniel en Lukas rugby'en al jaren bij The British School in The Netherlands. 'En het is ook goed voor je Engels!' Foto: Linda Gerrits (Foto: )

Kom ook Rugby'en bij de BSN Rugby Club in Voorschoten

  Sport

Sporten kan in Voorschoten in alle soorten en maten. Voetbal, atletiek, tennis, softbal, hockey, turnen en nog veel meer. Maar wist je dat Voorschoten ook een officiële rugbyclub heeft, de BSN Rugby Club? De club is gelieerd aan de British School in The Netherlands (vandaar BSN), maar is er niet alleen voor leerlingen van de British School.

Voorschoten - Lars Laméris, Daniel van Wissen en Lukas Vreeken zijn alle drie negen jaar, komen uit Voorschoten en rugby'en met veel plezier bij de BSN Rugby Club. Lars en Daniel doen dit al sinds ze 5 jaar zijn. Lukas is na een aantal jaren voetbal vorig jaar overgestapt op rugby. Op de vraag wat zij nu zo leuk vinden aan rugby antwoordt Lars: "Bij rugby doe je veel dingen tegelijk: rennen, tackelen, beuken, tactieken toepassen, maar ook samen spelen, teamwork. En je leert goed Engels spreken!" Lukas is een snelle Jelle en staat daarom vaak als winger (op de vleugel): "Ik hou van rennen, tackelen en try's maken (scoren). We hebben een leuk team met vrienden en de wedstrijden zijn vaak best spannend. Het is jammer om af en toe te verliezen, maar we winnen ook best vaak." Ook Daniel houdt van de snelheid van rugby: "Als winger moet ik snel zijn. Als ik een gaatje zie, schiet ik naar voren. Dat is best lastig want de tegenstanders proberen je dan al te tackelen. En je mag de bal alleen achteruit naar je medespelers gooien. Maar daar wen je snel aan! Meestal kunnen we veel try's maken. Dat is leuk!"

Bij de BSN Rugby club kunnen kids vanaf 5 tot 18 jaar leren rugby'en. Trainingen vinden plaats op de sportvelden bij The British School aan de Jan van Hooflaan 3 in Voorschoten. Vanaf 7 jaar spelen zij wedstrijden met andere clubs uit de regio of daarbuiten.
Kids t/m 8 jaar spelen non-contact rugby. Wanneer de kinderen wat ouder worden wordt het fysieker en gaan ze steeds meer het echte rugbyspel spelen. Maar, zoals Rugby Nederland (de rugbybond) ook aangeeft: bij rugby staat veiligheid altijd voorop. Het is ook om die reden dat de jeugdcompetitie pas vanaf 12 jaar begint. Kinderen moeten vooral plezier in het spel beleven en niet het gevoel hebben wekelijks te moeten presteren in een competitie.

Wil je een keer komen kijken of meetrainen bij de BSN Rugby club? Dat kan. Kijk op de website bsnrugby.teamsnapsites.com, onder 'Squads' vind je de verschillende teams ingedeeld naar leeftijd en de contactgegevens van de teammanagers. Meiden zijn natuurlijk ook van harte welkom!

foto's Linda Gerrits


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten