<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
 De prijsuitreiking van herenenkel 4 finale zondag 14 juli bij TV Forescate. Vlnr: toernooicommissielid Jeroen van der Bremer, 2e prijswinnaar Alex van Mierlo, winnaar Mathé Hertogh en de sponsor, Joost Haest, van Severijn Hulshof Advocaten. Foto's: TV Forescate
 De prijsuitreiking van herenenkel 4 finale zondag 14 juli bij TV Forescate. Vlnr: toernooicommissielid Jeroen van der Bremer, 2e prijswinnaar Alex van Mierlo, winnaar Mathé Hertogh en de sponsor, Joost Haest, van Severijn Hulshof Advocaten. Foto's: TV Forescate
Sport

Geslaagd Severijn Hulshof open tennistoernooi TV Forescate

  Sport

Een zinderend weekje was het voor sportliefhebbers… een prachtige Wimbledon finale was er te bewonderen. Dichterbij huis was er ook genoeg te bewonderen: afgelopen week op het tennispark van TV Forescate werden er talloze mooie wedstrijden, in totaal 256, gespeeld tijdens het tennistoernooi. 'Geen onvertogen woord is er gevallen, ondanks de regen. Heel sportief allemaal!', aldus een blije toernooi-voorzitter Stefan Mouwen.

Gewijzigde toernooiopzet succesvol
Dit jaar had het open toernooi in een iets andere opzet. Spelers speelden dit jaar in diverse klassen en niet volgens de actuele sterktelijst. Veel tennissers deden daardoor met meerdere onderdelen mee, bijvoorbeeld in herendubbel 5 én 6. Dit jaar was Severijn Hulshof, experts in bouw- en aanbestedingsrecht, wederom sponsor van het toernooi waardoor er mooie prijzen te verdelen waren. Het toernooi startte met een clinic, die werd gegeven door Forescate-trainer, Jan Jaap Overgaauw. 
De wedstrijden startten zondag écht. Uiteraard was er voor elke deelnemer een leuke goody-bag met verrassingsbonnen. Onder leiding van de ervaren Mouwen was het open toernooi wederom tot in de puntjes is verzorgd. Inclusief een dagelijkse online dagkrant, voorzien van mooie foto's. Door het gewijzigde toernooi deden dit jaar meer spelers dan vorig jaar mee; in totaal zo'n 300 spelers. Bijna 10% meer spelers, die in verschillende onderdelen singelden en dubbelden. 

Zonnetje maar ook véél regen…
Woensdag had de toernooicommissie een uitdaging. Regen zorgde ervoor dat de gravelbanen onbespeelbaar waren. Gelukkig waren de smashcourt banen wél bespeelbaar. De laatste wedstrijd startte uiteindelijk later aan dan normaal gesproken bij een avondwedstrijd. Gelukkig waren alle buren direct gelegen aan het tennispark op de hoogte dat er één keer per jaar een open toernooi was. 

Vrijdag startte wederom met liters regen. Gelukkig trok het noodweer uiteindelijk weg en konden de wedstrijden volgens planning gespeeld worden. De avond was extra bijzonder, aangezien deze werd opgesierd met muziek van de live band The Tickets en nátuurlijk mooie wedstrijden. Ook was er een gezellige BBQ mede mogelijk gemaakt door scharrelslagerij Arbouw. Een mooie feestavond die tot in de late uurtjes doorging. 

Uitputtende wedstrijden
Zaterdag en zondag waren de finaledagen. Met als bijzondere vermelding Wassenaars jeugdlid Alex van Mierlo. Hij heeft vermoedelijk de meeste uren op de baan gestaan afgelopen week. Hij greep helaas net twee keer mis; hij werd 2e in herenenkel 4 én 5. Een hele knappe prestatie. Forescater Mathé Hertogh ging er in een heel spannende 3-setter met de winst vandoor. Mathé is de koning van de 3-setters; hij speelde er 4 in totaal. Met dubbelpartner Ralph Driessen kon hij ook de titel in herendubbel 4 incasseren. 

Toernooicommissielid Jeroen van den Bremer deed het ook goed. Hij won herenenkel- en dubbel 5, samen met mede commissielid Xander van der Klaauw. In gemengd dubbel werd hij tweede samen met Mirjam Haenen van LTC Vredenburch.

Jordie van der Meer, afkomstig van LTV De Merenwijk uit Leiden, won de sterkste categorie heren-enkel en -dubbel 2. Mathys Bloem, ook van LTV De Merenwijk, ging er met de titel vandoor in herenenkel 3. Gemengde dubbel 2 werd gewonnen door Mark Geerdes en Hanneke Warmerdam, beide van STV Qravel, de Leidse studenten tennisvereniging, die altijd goed vertegenwoordigd is op het Forescate toernooi. 

Dames minder goed vertegenwoordigd
De dames waren helaas op het toernooi minder goed vertegenwoordigd. In de hoogste categorie dames 5 won het Wassenaarse Forescate-jeugdlid Sophia Semprimoschnig. In een categorie lager, dames 6, kon zij helaas haar favorietenrol niet waarmaken. In damesdubbel 5 gingen de dames Joan v/d Lubbe en Pleuni van der Meer, beide afkomstig van LTC De Munnik uit Leiderdorp, er overtuigend met de winst vandoor.

Al jaren is het ook gebruikelijk om een 35+ categorie te hebben. In diverse onderdelen deden veel deelnemers mee. Ook diverse Forescate-spelers deden hieraan mee en sleepten prijzen in de wacht. Zo won o.a. Jenny Bor de dames dubbel 7, samen met haar maatje van TC Roomburg, Viola Borgdorff. Forescaters Heleen Heithuis en Arie Stalenburg konden de gemengd dubbel 7 op hun naam schrijven. Ook Sabine Richert-Hendriks kwam in de dames enkel 35+ als winnaar uit de strijd.

Unieke kennismaking
Al met al een prachtige tennisweek met veel mooie wedstrijden. Met veel tennisliefhebbers uit Voorschoten en Leiden. Om deze mooie week voort te zetten, hebben we daarom voor niet-tennissers een leuke kennismaking. Altijd al willen tennissen? Of een tijdje gestopt met tennis en wil je nu wel weer eens beginnen? Dan ben je bij TV Forescate aan het juiste adres. Je kunt deze zomer lid worden en onbeperkt vrijspelen. Zomertennis biedt een tijdelijk lidmaatschap aan en stopt automatisch half september. Of doe mee aan Mix je suf toernooi eind augustus; voor iedereen van 16 jaar en ouder die kan tennissen. Ook als je geen lid bent. Kijk op de website naar de mogelijkheden: www.forescate.nl


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten