<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: A. v.d.  Meulen
Foto: A. v.d. Meulen
Sport

Forescate Heren 1 verliest streekderby (1-3)

  Sport

Na een week met een verregende training en een geslaagde pubquiz, mocht Forescate H1 afgelopen weekend de streekderby tegen Roomburg H1 spelen. Nadat Forescate Dames 1 net voorafgaand aan de wedstrijd van de mannen in de dying seconds een 2-1 nederlaag te verwerken kreeg tegen Roomburg D1, mochten de mini's van de week Jelle, Koen en Sander afslaan.

Hierna sloegen de blauwhemden af en er werd scherp gestart op sportpart Adegeest. Forescate werd gelijk gevaarlijk, oud-Roomburg speler Rens Otto versierde een strafcorner na een soepele aanval. Romano van der Hooft mocht aanleggen en schoot hard raak, 1-0. Hierna bleef Forescate doordrukken en legden ze de druk bij Roomburg. Helaas kreeg Forescate na tien minuten op ongelukkige wijze een strafcorner tegen, die er via een bijzondere variant invloog. 

Forescate bleef de aanval zoeken, maar Roomburg loerde op de gevaarlijke counter. Hierbij kwamen ze via de linkerkant binnen en werd er in de cirkel onreglementair verdedigd door de thuisploeg. Dit had een strafbal tot gevolg en deze werd benut, 1-2. Dit alles gebeurde in het eerste kwart en het publiek werd rijkelijk vermaakt. In het tweede kwart waren er wat kleine kansen over en weer, en haalden de blauwhemden nog twee strafcorners die helaas geen doel troffen.

Na de rust bleef Roomburg loeren op de counter en werd het spel van Forescate erg slordig. Dit resulteerde in het derde kwart tot weinig spektakel. Dat spektakel kwam er echter zeker in het laatste kwart, waarbij er een tegen een aantal kaarten aangelopen werd door beide teams. Ook kwam Roomburg op 3-1. Na een scoop, sloeg een aanvaller van Roomburg hard binnen. Hierna leek Roomburg ook nog de 4-1 te maken uit de omschakeling, maar deze werd afgekeurd omdat de bal met de voet gescoord werd. Het slotoffensief was helaas voor Roomburg, na een snelle omschakeling scoorden ze de 4-1. Wat tevens ook de eindstand is.

Volgende week speelt Forescate H1 in Noord-Brabant tegen koploper Etten-Leur H1, waar alle support welkom is!

Tekst: LTL
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten