<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Succes voor Goederaad bij de TIN Cup. Foto: pr
Succes voor Goederaad bij de TIN Cup. Foto: pr
Sport

Sportinstituut Goederaad Taekwon-Do levert topprestatie op de TIN cup

  Sport

Sportinstituut Goederaad heeft afgelopen zondag met succes deelgenomen aan het Taekwon-Do toernooi ''TIN-Cup". Het toernooi werd gehouden in Vianen. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door 6 deelnemers en 3 scheidsrechters.

Volgens leraar Marco Zandbergen was het een sportief en gezellig toernooi met deelnemers van 6 Taekwon-Do scholen uit verschillende provincies. De deelnemers van Sportinstituut Goederaad hebben deelgenomen aan de onderdelen stijl, sparring, power-breken en hoogte-trap. Het sparsysteem is semi-contact en dat betekent dat met gecontroleerde hand- en voettechnieken punten gescoord kunnen worden. Sportinstituut Goederaad heeft de volgende prestaties geleverd.

Behaalde prijzen op het onderdeel sparring:
Goud voor:                                         Zilver voor:        
Joël van Hutten bij de junioren         Jimmy Hendriks             
Joël van Hutten bij de senioren        Floris Kraaijenbos            
Juliette Goodall
Asadullah Kohistani
Adebullah Kohistani

Behaalde prijzen op het onderdeel stijl:
Goud voor:                              Zilver voor:
Joël van Hutten                       Floris Kraaijenbos    
Jimmy Hendriks
Juliette Goodall 

Behaalde prijzen op het power-breken:
Goud voor:                     
Jimmy Hendriks                   

Behaalde prijzen op het onderdeel hoogte-trap:
Goud voor:                         
Joël van Hutten
Floris Kraaijenbos    
Juliette Goodall
Adebullah Kohistani

Volgens Marco hebben de deelnemers van Sportinstituut Goederaad zich 100% ingezet om de prestaties te behalen. Joël wordt eind dit jaar senior en kon daarom in de junior en de senior klasse uitkomen op het onderdeel sparring. Uiteindelijk trof Joël bij de senioren zijn trainmaat Jimmy in de finale. De eerste ronde was voor Jimmy maar de tweede ronde scoorde Joël meer punten en werd daarmee ook bij de senioren eerste.

Joël haalt 2.70 meter met de hoogte-trap en daarom heeft Marco hem niet ingeschreven bij de junioren maar bij de senioren. Het was nog spannend omdat de tegenstander die ook goed is op dit onderdeel en ook 2.55 meter haalde maar de 2.60 meter net kon aantikken waar Joël de plank volledig om trapte en dus goud had. Jimmy won overtuigend op het onderdeel stijl waarbij de scheidsrechters unaniem de winst aan Jimmy gaven. Op de onderdelen power-breken en hoogte-trap is maar één prijs en die is voor de beste. Op beide onderdelen en op alle klassen was de winst voor Sportinstituut Goederaad. Deze onderdelen trainen we regelmatig en dat werpt vruchten af.

De gebroeders Kohistani wonnen bij sparring de voorrondes en stonden in de finale beide tegen grotere en zwaardere jongens. Door slim te sparren en snelle verrassende aanvallen pakten de broers allebei het goud. Adebullah sprong en trapte hoger dan zijn broer en kaapte ook op dit onderdeel de eerste plaats en dus goud weg. Floris kwam met sparring goed door de voorronde maar trof in de finale Joël. Joël is ouder dan Floris en heeft meer ervaring maar Floris heeft goed partij gegeven en heel verdiend het zilver in ontvangst mogen nemen. Juliette heeft op alle onderdelen goud gehaald. Dat Juliette hoog kan springen en trappen dat wisten we. De ingestelde minimale starthoogte werd alleen door Juliette gehaald met een goede techniek zodat ze direct winnaar was. Bij het onderdeel stijl won Juliette de voorrondes en de finale op overtuigende wijze. Net als Joël hebben we met Juliette een echte all- rounder die op alle onderdelen partij kan geven.      
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten