De regen hield de deelnemers aan de Rendierenloop niet tegen. En er werd een mooi bedrag opgehaald voor de atletiekbaan. Het einddoel is nog niet in zicht dus alle hulp is welkom. Foto: Rendierenloop
De regen hield de deelnemers aan de Rendierenloop niet tegen. En er werd een mooi bedrag opgehaald voor de atletiekbaan. Het einddoel is nog niet in zicht dus alle hulp is welkom. Foto: Rendierenloop

Rendierenloop levert ruim € 6.000 op voor atletiekbaan

Sport Sport

De Rendierenloop op zondag 22 december heeft 6.050 euro opgeleverd voor de realisatie van de nieuwe atletiekbaan voor Voorschoten'97. Het bedrag is het totaal van het inschrijfgeld, de donaties en de extra acties.  

De opbrengst is beduidend hoger dan vorig jaar toen deze bleef steken op 4.413,23 euro. Na kwijtschelding van diverse kosten heeft de organisatie dit later bijgesteld tot bijna 5.000 euro. Het resultaat van dit jaar is een mooi succes voor Voorschoten'97 dat met een werkgroep en een grote groep vrijwilligers veel tijd heeft gestoken in de organisatie. Naast het mooie bedrag hebben zij samen een mooi kerstevenement neergezet in Voorschoten en ervoor gezorgd dat de noodzaak van de nieuwe atletiekbaan goed onder de aandacht is gebracht.

Ondanks het mooie bedrag heeft Voorschoten'97 Atletiek nog veel meer geld nodig om de nieuwe baan te realiseren. Op dit moment is er met de diverse acties bijna 100.000 euro opgehaald. In totaal is er zo'n 300.000 euro nodig. Haast is geboden, want de huidige atletiekbaan kent vele tekortkomingen. De werkgroep van 'We gaan voor de baan' komt dan ook graag in contact met mensen en instanties die met goede ideeën of een bijdrage de realisatie van de nieuwe atletiekbaan dichterbij kunnen brengen. Kijk voor meer informatie en contact op www.wegaanvoordebaan.nl.

Sfeervolle kerstloop
De Rendierenloop stond op 22 december voor het tweede achtereenvolgende jaar op de kalender. Het was een wandeling en funrun door Voorschoten. De start en finish was op het complex van Voorschoten'97. Onderweg waren er diverse leuke passages en bijzondere (kerst)sfeeracties. Zo gingen de wandelaars en hardlopers onder andere door het Cultureel Centrum, de bibliotheek, Restaurant Hudson, Sporthal De Vliethorst, de brandweerkazerne, Sportinstituut Goederaad en het bondsgebouw van de Laurentiuskerk.

Ook waren er sfeervolle passages bij de Fortgensschool, Snackbar 't Trefpunt, de winkels op de Schoolstraat, het Wapen van Voorschoten en Café Barrelzz. Bijzonder was ook de ronde op het terrein van Klooster Oud Bijdorp en het stuk op de normaal afgesloten buitenplaats Beresteijn. Scouting Impeesa bouwde zelfs speciaal een brug om de deelnemers vanaf Beresteijn weer op de Van Beethovenlaan te krijgen. Onderweg zorgden het Charles Dickensorksest van Muziekvereniging Laurentius en Klapwijk Drums & Percussie voor muzikale hoogtepunten. Bij de finish stond er voor de deelnemers onder andere een glas glühwein klaar met dank aan Slijterij Adegeest en Adrie Ferguson. Bovendien bood Brouwerij Voorschoten gratis lokaal bier aan.

Voor de jongste deelnemers was er de Rabobank Kidsrun met leuke sportieve activiteiten bij de voetbaltak van Voorschoten'97, MHC Forescate, HVV'70, HSV Adegeest en op de eigen atletiekbaan.

Nieuwe editie
De organisatie is verrast door het vele enthousiasme van zowel deelnemers als partners bij deze twee editie. De werkgroep heeft tijdens de jaarlijkse evaluatie dan ook al de wens uitgesproken om ook in 2020 de Rendierenloop te organiseren. Vooralsnog wordt hiervoor zondag 20 december aangehouden. Houd voor meer nieuws en ontwikkelingen de website www.rendierenloop.nl in de gaten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 3 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 4 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 4 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 4 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 4 uur geleden