<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Sport

Marathonestafette in het nieuwe clubshirt van Voorschoten’97

  Sport

(persbericht) Atleten van Voorschoten’97 kunnen tussen zaterdag 6 juni en zondag 21 juni deelnemen aan een marathonestafette. Teams van twee tot maximaal tien personen leggen vanaf huis op het afgesproken tijdstip met elkaar de marathonafstand af. Iedereen kan meedoen: pupillen, junioren, wandelaars en hardlopers. De estafette zorgt ervoor dat iedereen in beweging blijft, onderhoudt het groepsgevoel en is een goede gelegenheid om in deze tijd zonder evenementen op originele wijze (met foto’s) de nieuwe clubshirts te presenteren. Uiteraard worden alle coronaregels nageleefd.

De teams bestaan uit twee tot maximaal tien leden van Voorschoten’97. Iedereen mag zelf zijn of haar team samenstellen. Het team bepaalt onderling het moment van starten en welke afstand iedereen loopt. Het totaal van de afstand moet 42,2 kilometer zijn. Het is niet toegestaan om deel uit te maken van twee teams of meer. Elk team heeft een captain die de teamnaam, de namen van de lopers, de afstanden en het startmoment doorstuurt naar de organisatie ter inschrijving. Dit moet uiterlijk op vrijdag 5 juni. De captain is tevens het aanspreekpunt. Na afloop stuurt de captain de eindtijd en foto’s door naar de organisatie.

Leden kunnen zich ook individueel inschrijven voor de marathonestafette. De organisatie brengt hen dan in contact met een mogelijk team. Het is ook mogelijk om één team te maken van individueel ingeschreven atleten. Wanneer er meerdere pupillen zich inschrijven, kunnen zij ook samen één team vormen voor een kortere afstand. Pupillen mogen uiteraard ook deel uitmaken van een ander team en daarin een korte afstand afleggen.

De estafette
Het team spreekt onderling met elkaar af op welke datum en op welk tijdstip de marathonestafette wordt gelopen. Dit moet in elk geval zijn op een dag tussen zaterdag 6 juni en zondag 21 juni. Op het afgesproken tijdstip vertrekt de eerste loper voor de afstand (bij voorkeur met GPS) die hij of zij moet afleggen. De tijd gaat dan in. Wanneer de afstand is volbracht, stuurt de deelnemer een bericht naar de tweede loper (of in een groepsapp) dat ook hij of zij kan vertrekken. Op deze manier gaat het team door totdat de hele afstand is volbracht. Wanneer de laatste loper bij zijn of haar finish een bericht verstuurt, stopt de tijd. De eindtijd is de tijd vanaf het vertrek van de eerste loper tot de finish van de laatste loper. Het is dus geen optelsom van de losse tijden van alle lopers individueel. Het is tenslotte een estafette, dus snel wisselen is essentieel. Zo snel mogelijk na de finish stuurt de captain de eindtijd en de foto’s naar de organisatie. Op maandag 22 juni publiceert de organisatie de uitslag van de estafette.

Clubshirts
De marathonestafette is een goede gelegenheid om in deze tijd zonder evenementen toch de nieuwe clubshirts te presenteren. De organisatie roept iedereen op om de afstand te volbrengen in het nieuwe clubshirt en hiervan een foto te maken. Dit kan zowel bij de start als finish zijn, maar onderweg is natuurlijk ook een optie. De captain stuurt deze foto’s tegelijk met de eindtijd naar de organisatie. Van de foto’s maakt Voorschoten’97 Atletiek een mooi album voor de website en social media.

Coronaregels
In verband met het coronavirus is het van groot belang dat iedereen de hiervoor betreffende regels aanhoudt. Dit betekent in elk geval dat elke deelnemer alleen loopt en voldoende afstand houdt van andere weggebruikers. De organisatie raadt aan om een looproute te kiezen waarop je zo min mogelijk andere mensen tegenkomt. Wisselen mag alleen door het versturen van een bericht. Het is niet toegestaan om elkaar fysiek af te wisselen. In deze tijd is het tevens van belang om het immuunsysteem zo sterk mogelijk te houden. Hoewel het natuurlijk leuk is om een goede eindtijd neer te zetten, wordt de deelnemers opgeroepen om zich niet volledig uit te putten. Loop je rondje, eventueel in een stevig tempo, maar houd het leuk en verantwoord!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten