Tekst: A. de Gruiter. Foto's: E. v. Zonneveld

Forescate Dames pakken koppositie!

Sport Sport

Zondag 15 mei stond de kraker in poule B van de Tweede Klasse op het programma. Koploper Groen Geel kwam op bezoek op Sportpark Adegeest om het op te nemen tegen de nummer 2 van de ranglijst: Forescate Dames 1. Het gat tussen de nummers 1 en 2 was slechts 2 punten. De eerdere wedstrijd wisten de Voorschotense dames 0-1 te winnen, maar de spanning richting de slotfase van de competitie is nu om te snijden. En dat was terug te zien in de wedstrijd.

Waar Forescate zich normaliter niet snel tegen de muur laat drukken, gebeurde dit in het eerste kwart van deze wedstrijd wel. De bezoekers stonden tactisch goed opgesteld, waren fel in de duels en hockeyden veel op de helft van de thuisploeg. Forescate kwam niet onder de druk vandaan, maar Groen Geel wist zichzelf ook niet te belonen. In het tweede kwart wijzigde het spelbeeld niet. De bezoekers drongen aan en kwamen steeds dichterbij het Voorschotense doel. Dit resulteerde dan uiteindelijk ook in een voorsprong. De spits van Groen Geel draaide handig weg en sloeg de bal beheerst langs keepster Philique Immink: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft wist Forescate wel onder de druk van Groen Geel uit te hockeyen. Dit resulteerde in een aantal prima aanvallen, maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet. De wedstrijd ging op en neer en beide teams waren op jacht naar het 2e doelpunt van de wedstrijd. Na een prima scoop van Amber Schonk kon Esmée Braams een versnelling inzetten via de rechterkant van de cirkel. Een mooie pass belandde bij Milou Raap, die de bal zonder twijfel in het doel pushte: 1-1.
Het laatste kwart werden de toeschouwers verwend met een waar strijdspel. Beide teams hadden het zwaar, maar weigerden energie in te leveren. Groen Geel kwam er een aantal keer goed uit, maar de verdediging van Forescate stond sterk en liet weinig toe. Ook de defensie van Groen Geel maakte nauwelijks een fout, waardoor ondanks alle inzet grote kansen uitbleven.

Met nog 5 minuten op de klok, kreeg Forescate een strafcorner. Deze kans pakte Milou Raap met beide handen aan door de bal hard door de benen van de keepster te slaan: 2-1. Tijd om dit doelpunt te vieren, was er niet. Groen Geel zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Een slotoffensief zorgde voor een aantal mogelijkheden, maar de Voorschotense formatie bleef koel. Tóch creëerden de bezoekers in de laatste secondes nog een strafcorner. De eerste uitloopster van Forescate, Martine Morsch, was er echter razendsnel bij en kreeg de bal vervolgens hard op haar bovenbeen. Dit was meteen de laatste actie van de wedstrijd.

Forescate mocht na 70 minuten 3 zwaarbevochten punten bijschrijven, waardoor zij nu de koppositie hebben overgenomen van Groen Geel. Met nog 3 wedstrijden te gaan, komt de promotie naar de Eerste Klasse erg dichtbij. De nummers 1 en 2 promoveren direct. De nummer 3 staat met lege handen.

Volgende week reizen de Voorschotense dames af naar Delft om het op te nemen tegen Dopie Dames 1. Mochten de 3 punten meegaan naar Voorschoten én als de huidige nummer 3 Berkel en Rodenrijs punten zou laten liggen bij Roomburg, is de promotie misschien volgend weekeinde al een feit! Maar de dames zullen vooral van hun eigen kracht moeten uitgaan en gewoon hun wedstrijden winnen om promotie en/of kampioenschap veilig te stellen. Het team heeft in de afgelopen maanden laten zien dat ze goed op koers liggen, de laatste 3 wedstrijden zullen echter zeker niet minder spannend zijn. Het toegestroomde publiek heeft een mooie wedstrijd gezien, en de Dames kunnen natuurlijk ook de volgende weken alle support gebruiken ! Kom dus allen kijken!

Tekst: A. de Gruiter. Foto’s: E. v. Zonneveld