Afbeelding

Dames MHC Forescate winnen en verliezen

Sport Sport

Voor de Dames van Forescate Dames 1 was er voldoende hockey deze week. Afgelopen vrijdag speelden de dames een avondwedstrijd in de Bekercompetitie tegen en in Lisse (Hisalis). Net als bij veel andere sporten geeft een bekertoernooi de kans aan teams van alle klassen om tegen elkaar uit te komen, en zijn soms leuke stunts te zien. In dit duel speelde Forescate als 2e klasser tegen het in de derde klasse uitkomende HiSaLis, en zou Forescate op papier dus de bovenliggende ploeg moeten zijn. 

Dat bleek ook zo te zijn want met een goede 3-1 overwinning konden de meiden trots terugkeren naar Voorschoten, en zijn ze een ronde verder in de bekercompetitie waar de tegenstand in de komende wedstrijden natuurlijk steeds sterker zal worden.

Afgelopen zondag reisden de Dames 1 van Forescate af naar Roosendaal om daar te strijden voor de 3 punten tegen Pelikaan D1. De dames waren gewaarschuwd, want Pelikaan had vrijdagavond ook een bekerwedstrijd gespeeld en was daarin geloot tegen toevallig de nummer 2 uit hun eigen competitie, en had die wedstrijd met 1-0 net weten te winnen.

Forescate begon niet erg fel aan de wedstrijd, Pelikaan daarentegen leek de overwinningsgevoelens van vrijdag nog in zich te hebben en begon juist wel fel, waardoor het al vrij snel 1-0 werd. Forescate pakte de draad wel weer op en had een paar kansen in het tweede kwart, maar liet wel veel gaten vallen waar Pelikaan direct gebruik van maakte en de 2-0 scoorde. Uit de vele strafcorners in de eerste helft is niet gescoord mede dankzij Anouk van Zonneveld die twee keer een bal van de lijn haalde.

In de rustbespreking waarin werd geconcludeerd dat Forescate feller moest zijn als ze echt nog wilden winnen. 

Dit heeft helaas niet gewerkt, alhoewel Forescate wel feller was, scoorde Pelikaan in een rap tempo de 3-0, 4-0 en 5-0 in het derde kwart. In het vierde kwart speelde Foresscate een stuk beter. Ze gaven niet alleen maar moeilijke passes, maar speelden mooi de bal om. Ondanks dit goede vierde kwart met wat kansen, scoorde Forescate niet.

Door het gelijkspel van vorige week en het teleurstellende verlies van dit weekeinde staan de Dames van Forescate nu op een 9e plaats op de ranglijst.  De onderlinge verschillen in de middenmoot van de ranglijst zijn echter nu heel klein en steeds niet meer dan 1 enkel punt tussen de teams. Tussen de plaatsen 6 en 11 ligt echt alles nog open en zullen de kaarten dus in de eerste wedstrijden na de winterstop geschud worden.   Nu eerst de zaalhockeyperiode en dan hervat de competitie weer op 8 maart. Die 8 maart wedstrijd is dan voor de dames gelijk een kraker thuis tegen de huidige nummer 8 (Dopie uit Delft) die slechts 1 punt boven Forescate staat in de rangschikking. 


 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Dit weekend gaat de zomertijd in 2 uur geleden
Afbeelding
22 Nieuwe Voorschoten 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bomen in het Berkhoutpark 10 uur geleden
Afbeelding
Feyenoord komt naar Voorschoten! 23 mrt., 10:29
Afbeelding
Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink 22 mrt., 15:55