Karolien haalde goud binnen op het EK roeien in München.
Karolien haalde goud binnen op het EK roeien in München. Foto: VSK

Europees goud voor ‘onze’ Karolien Florijn

Sport Sport

De 24-jarige Karolien Florijn heeft vanmiddag in de skiff goud gehaald tijdens het EK roeien in München. Ze won met flinke overmacht.

En er zit een behoorlijk Voorschotens tintje aan deze medaille. Karolien woonde jarenlang bij haar ouders Ronald Florijn en Antje Rehaag in Voorschoten. Allebei haar ouders hebben op hoog niveau geroeid, haar vader is zelfs Olympisch kampioen. 

Haar ouders wonen hier nog maar Karolien is inmiddels verhuisd naar Amsterdam, dicht bij de Bosbaan waar ze dagelijks traint. Ook broer Finn roeit en sinds kort heeft jongste broer Beer zich bij het drietal aangesloten. 

Karolien was al eerder succesvol in de vier zonder. Zo won ze onder andere vorige jaar Olympisch Zilver in Tokyo. Dat team viel uit elkaar en Karolien keek uit naar een volgende uitdaging. Het werd de skiff maar daar weet de Voorschotense dus ook goed mee te scoren. 

Karolien nam vanaf het begin vanmiddag afstand en won de race met een voorsprong van bijna 7 seconden concurrenten Evangelia Anastasiadou uit Griekenland en Alexandra Föster uit Duitsland. De media spreken inmiddels al van ‘super Karolien’. Volgende maand doet ze mee aan het WK in Tsjechië.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 25 minuten geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 12 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 14 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 16 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 19 uur geleden