Afbeelding

MHC Forescate Dames 1 wint overtuigend

Sport Sport

Op een zonnige zondag 16 oktober speelde MHC Forescate D1 op eigen terrein tegen Overbos D1. Na 4 verloren wedstrijden was het tijd om het tij te keren voor de dames uit Voorschoten.

Forescate schoot uit de startblokken. De middenvelders wisten veel ballen te onderscheppen, waardoor er veel gevaar ontstond rondom het doel van de bezoekers. Overbos had moeite met de druk van Forescate en kwam nauwelijks in de buurt van keepster Philique Immink.

Waar het de Voorschotense dames de afgelopen weken niet lukte zichzelf te belonen, gebeurde dat nu wel. Na een goede actie van Milou Raap bereikte zij Danique van der Post bij de tweede paal, die de bal foutloos het net in pushte: 1-0. Niet veel later was het Martine Morsch die de bal bij Milou Raap onderbracht. Milou zette een versnelling in richting de cirkel en zag haar backhand gekeerd worden door de keepster van Overbos. Echter pakte Milou de rebound op en wist zij Danique van der Post te bereiken, die wederom de bal langs de keepster pushte: 2-0.

In het tweede kwart kregen de dames van Forescate hun eerste strafcorner. Anouk van Zonneveld greep deze kans met beide handen aan en pushte de bal hard tegen de touwen: 3-0. Forescate vond 3 doelpunten nog niet genoeg, dus gingen zij succesvol door met aanvallen. Na een mooie rush van Esmée Braams op links, belandde de bal bij Milou Raap, die met haar backhand de 4-0 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand.

Het derde kwart verliep iets stroever. De Voorschotense dames stonden organisatorisch iets minder goed, waardoor de bezoekers wat meer ruimte kregen. Zij maakten direct gebruik van deze ruimte en scoorden de 4-1. Dit schudde de thuisploeg weer wakker. In het vierde kwart stond Forescate weer goed gepositioneerd. Na een heerlijke combinatie tussen Laurine Broekhuizen en Aniek Wegner, tikte Aniek de bal met veel gevoel door op Esther van Zonneveld, die geen moment twijfelde en de 5-1 hard raak pushte, waarmee zij de eindstand besliste.

Na een aantal moeizame weken, waarin Forescate veelal aan het kortste eind trok, revancheerden de dames zich tegen Overbos op een ijzersterke manier. Aanstaande zondag is een vrij weekend. Op zondag 30 oktober treden de Voorschotense Blauwhemden tegen koploper Alphen. Alle support is welkom en nodig in Alphen!
Tekst: MRFotos: E.v.Zonneveld

Forescate Heren 1 blijven winnen

Na de verliespartij van vorige week tegen Hudito, stond er deze zondag een heuse derby op het programma voor de heren van Forescate. Trouwe supporters van Forescate denken dan gelijk aan de klassieker Forescate versus Roomburg, maar niets is minder waar. Alecto, de voormalige thuisbasis van international Jorrit Croon, wist zich vorig jaar niet te handhaven in de overgangsklasse en dat betekent dat de Forescate er een geduchte tegenstander bij heeft gekregen. Een tegenstander die net als Forescate uit leiden en omgeving komt en maar wat graag (terug) naar de overgangsklasse wil promoveren. Kortom, alle ingrediënten voor echte derby.

De mannen uit Voorschoten begonnen het eerste kwart niet scherp. Alecto wist moeilijk onder de druk van Forescate uit te hockeyen, maar Forescate was niet in staat om zichzelf hiervoor te belonen met een voorsprong. Alecto had ondertussen door dat er wat te halen viel en voerde de druk op. Twee minuten voor het einde van het eerste kwart wist Alecto dan ook het doel te vinden. Met een snel genomen lange corner werd de verdediging van Forescate gekraakt. Een harde bal de cirkel in bereikte de spits van Alecto, die de bal fraai het doel in wist te tippen. Net als de twee voorafgaande wedstrijden keek Forescate nu tegen een achterstand aan…

Het was duidelijk dat er een tandje bij moest om van een overgangsklasse-club te winnen. Toch was het in eerste instantie Alecto dat gevaarlijk werd. Met een beetje geluk wist Alecto de bal op een voet van Forescate te krijgen en versierde het zo een strafcorner. De inzet was echter niet goed genoeg en werd gekraakt door keeper Rens Cassée. Een paar minuten later was het Forescate dat een strafcorner wist te behalen. Hoewel de inzet in eerste instantie werd gekeerd, mocht Forescate het opnieuw proberen door een bal op de voet van Alecto. Dit keer was het wel raak. Cornerspecialist Derek Neijzen zorgde ervoor dat beide teams met een gelijkstand de rust ingingen.

Pas na de rust liet Forescate zien waarom het bovenaan staat in de Eerste Klasse. De druk werd verder opgevoerd en er werden minder fouten gemaakt. Na 3 minuten kreeg Forescate al een strafcorner, maar deze werd slecht ingepusht door Derek Neijzen. Stand nog steeds gelijk. Even later wist Forescate dan eindelijk op voorsprong te komen door een goede counter over links uit te spelen. Julius Verhaar wist Tycho Engelen na een goede soloactie met een fraai backhandje te bereiken. Voor Engelen was het vervolgens een koud kunstje om de bal door de benen van de keeper het doel in te werken. 2-1 voor Forescate. Met deze stand begonnen de mannen ook aan het vierde kwart.

In het vierde kwart was het vooral Forescate dat gevaarlijk werd. Toch liet een derde goal even op zich wachten. Pas in de 62e minuut werd de winst definitief. Na een goede onderschepping op links kwam de bal uiteindelijk bij Duco Aalbregt terecht, die de bal door de benen van de keeper droog het doel in pushte. Eindstand Forescate-Alecto 3-1. Door de winst op Alecto gaat Forescate nog steeds als aanvoerder van de ranglijst de herfstvakantie in. Pas na de herfstvakantie wordt de volgende wedstijd gespeeld. En let op: Dit keer is het de echte ‘El Clásico’! Roomburg vs Forescate, Zondag 30 oktober (14:45).