Afbeelding
Foto: MHC Forescate

Forescate Heren 1 Zaalhockey Kampioen Eerste Klasse!

Sport Sport

Waar u wellicht heeft kunnen genieten van een paar maandjes ‘hockeyvrij’, zijn wij met Forescate Heren 1 volle bak verder gegaan met hockeyen. Waar het veldhockeyen even stopte, begon voor ons een intensief zaalseizoen. 

Nog geen week na de laatste competitiewedstrijd op het veld stond er alweer een oefenwedstrijd in de zaal op het programma. Tegen HGC Heren 1 hebben we toen kunnen ervaren dat we nog een hoop te leren hadden in de zaal. Een 16-4 verlies gaf ons wel inzicht waar we moesten gaan verbeteren.

Vervolgens stond op zondag 4 december ons eigen Forescate Zaalhockey Toernooi op het programma waar in 2 hallen te Katwijk en 1 hal te Leiden door 9 sterke en in de competitie veel hoger spelende teams is gespeeld. Ook hier verliep het nog niet geheel volgens de planning. Waar er eerst nog knap werd gelijkgespeeld tegen het hoger spelende Fletiomare, gingen wedstrijden tegen LOHC, Ommoord en USHC helaas verloren. We wisten dat er in de competitie uit een ander vaatje moest worden getapt om kans te maken op het kampioenschap. Overigens won Hoofdklasser HGC Heren 1 dit prestigieuze toernooi voor LOHC en de IJssel.

Tijdens het eerste competitieweekend liep het al een stuk beter dan tijdens de voorbereiding. Toch was het te merken dat we nog niet helemaal op elkaar waren ingespeeld. De eerste wedstrijd ging, ondanks een 3-0 voorsprong, met 4-5 verloren tegen Derby. De tweede wedstrijd wisten we gelukkig wel overtuigend met 4-1 te winnen van Pijnacker. In de vier speelweekenden die volgden trokken we deze lijn voort. Er werd twee keer nipt verloren van Hudito (5-6 en 4-5), maar de rest van de wedstrijden werd overtuigend gewonnen. 

Voorafgaand aan de laatste speeldag stonden we door deze drie nederlagen en zeven overwinningen op een teleurstellende derde plek. Toch was er nog van alles mogelijk. Nummer 1 Hudito moest het namelijk opnemen tegen de nummer 2 Derby. Bij puntverlies voor Hudito hadden we opeens weer alles in eigen hand. En zo geschiedde, Hudito – Derby eindigde in een 2-2 gelijkspel en hierdoor speelden we de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Derby met een hoge inzet. De winnaar mocht zich namelijk kampioen van de eerste klasse noemen. De lange voorbereiding betaalde zich nu uit, we walsten over Derby heen met een zeer solide 7-3 overwinning tot gevolg. En misschien nog wel belangrijker, met een kampioenschap in de eerste klasse tot gevolg! Met 80 goals voor heeft Forescate laten zien dat aanvallend zaalhockey loont. Volgend jaar speelt Heren 1 in de subtopklasse zaal, nimmer in de geschiedenis heeft Forescate zo hoog gespeeld.

Lang heeft Heren 1 niet kunnen genieten van het kampioenschap in de zaal. De voorbereiding voor de tweede seizoenshelft op het veld is namelijk alweer in volle gang en we zien u graag snel weer langs de lijn om ons naar de overwinning te schreeuwen. Op 5 maart openen we uit tegen Overbos te Beverwijk. De week erop op 12 maart de belangrijke thuis wedstrijd tegen Schiedam. Hopelijk zien we u snel langs de lijn in Voorschoten! Er is dit seizoen veel te genieten.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Evenement in Vuur en Vlam bij Stoomtreinmuseum 8 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Voorschoten vindt accommodaties essentieel onderdeel van sportvisie 8 uur geleden
Afbeelding
Succes in Silvercup voor Forescate Hockey Dames 1 8 uur geleden
Afbeelding
OdenseHuisOrkest brengt mensen bij elkaar: 'Ik word er blij van in mijn hoofd' 15 uur geleden
Afbeelding
PvdA: 'Voor een inclusief en veilig sportklimaat in Voorschoten' 27 mrt., 09:22