Jan Bos
Jan Bos Foto: WTC

WielerToerclub Voorschoten (WTC): Samen fietsen is gewoon leuker dan alleen’

Sport Sport

WielerToerclub Voorschoten (WTC Voorschoten) werd in 2018 opgericht door Jan Bos. “In 2016 ben ik verhuisd naar Voorschoten”, vertelt Jan. “Ik was daarvoor in Zuidhorn voorzitter van een fietsclub en zocht ook hier aansluiting bij een club die paste bij mijn ambitie: lekker sportief bezig zijn, maar ook de gezelligheid en een goede sfeer, zonder al te veel regels. 

Toen ik dat niet vond bij de bestaande clubs, dacht ik, dan moet ik het zelf maar oprichten. Met Ilja Bos, die ik kende van de sportschool, besloot ik een oproepje op Facebook te zetten: wie wil er meefietsen? Zo is het gaan rollen. Onze eerste fietsrit was met een man of 8. Iedere week werden dat er meer. Het verspreidde zich mond-tot-mond en af en toe met een berichtje op social media. Het eerste jaar was vooral pionieren. Mensen kwamen en gingen.”

“Inmiddels bestaat WTC Voorschoten uit zo’n 54 enthousiaste fietsers en heeft de club een groep getrainde wegkapiteins”, vertelt Jan trots. “Zij bepalen de route en bewaken de sfeer en discipline in de groep, zodat het voor iedereen leuk is en iedereen kan meekomen. Onze gouden regel: samen uit is samen thuis. Dat is duidelijk voor iedereen en dan is er ook geen gezeur over de snelheid. Nu we groter zijn, starten we in verschillende groepen die naar snelheid zijn ingedeeld. Er is altijd een groepje dat bij je past.”

Nieuw bij de club is Susanne Beijersbergen. Ze fietst sinds juli 2023 mee. “Mijn vader attendeerde mij op het bestaan van WTC Voorschoten, dus heb ik me aangemeld. Samen rijden is altijd gezelliger dan alleen. De ontvangst was meteen heel enthousiast en open. Ik vind het erg leuk om te zien dat er nog meer vrouwen meefietsen.

WTC Voorschoten is een club zonder verplichtingen. Dat vind ik fijn. Maar er wordt wel veilig en sportief gereden. De clubritten op woensdagavond zijn altijd gezellig. Vaak drinken we na het fietsen nog wat in het Wapen van Voorschoten. En in de herfst- en wintermaanden fietsen we af en toe met een groepje op de mountainbike. Ik zou tegen alle mensen die dit lezen willen zeggen: als je twijfelt of graag fietst, meld je dan aan voor een proefrit via www.wtcvoorschoten.nl. Iedereen is welkom!”

Susanne Beijersbergen

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 20 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 7 mei, 14:47 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1