Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK

13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei

Sport Sport

De laatste editie was in 2018 maar dit jaar is de Voorschoten Open weer terug. De Voorschotense Golf Club, in samenwerking met Sportfondsen Voorschoten, organiseert op zaterdag 25 mei de 13e editie. Het is tegelijk de aftrap van een jubileumweek ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de VGC.

Het toernooi wordt traditiegetrouw om de twee jaar georganiseerd. ‘2020 zou dus de volgende zijn geweest maar daar kwam corona tussen’, vertellen voorzitter Jan Spit en Hans Dijksterhuis van de organisatie. ‘Ongelofelijk dat dat alweer vier jaar geleden is. Ook de 2022-editie kon hierdoor niet doorgaan. Uitstel naar 2023 hebben we niet overwogen vanwege het jubileum van de VGC dit jaar. Hoe mooi dat we met de Voorschoten Open de feestweek kunnen beginnen.’ Net als andere edities zijn er ook dit jaar weer 18 holes. Vier bij Het Wedde, de thuisbasis van de club, en 14 in onder andere Park Adegeest en het Berkhoutpark. ‘Een van de holes is een echte uitdaging, de afslag is van het dak van het zwembad.’

Kinderboerderij
En traditiegetrouw verbindt de organisatie er ook weer een goed doel aan. ‘Dit jaar is dat de Kinderboerderij Voorschoten. Een prachtig complex dat zonder subsidie draait maar waar heel veel gezinnen enorm genieten. We hopen op een mooie opbrengst.’

(Sponsor)flights
Inschrijven kan individueel. De deelnemers wordt dan in groepen, flights, van vier ingedeeld. ‘Maar het is ook mogelijk met een gesponsorde flight mee te doen, bijvoorbeeld van een bedrijf. Dan is er ruimte voor reclame-aandacht in bijvoorbeeld het programmaboekje, een bord bij een hole en op de site vgcgolf.nl. Op deze site is alle informatie te vinden over deelname en kan er ook worden ingeschreven.’ Bedrijven kunnen zich melden bij Hans Dijksterhuis via hdijksterhuis@planet.nl.. Sponsoren in natura is ook mogelijk. ‘En we zijn nog op zoek naar een hoofdsponsor, die kan zich ook bij mij melden’, zegt Hans. 

De dag begint om 9.00 uur en eindigt om 17.30 uur. ‘De catering wordt gesponsord en iedereen krijgt een lunchpakket mee’, vervolgen de mannen. ‘Na afloop is er een loterij met prijzen van lokale ondernemers.’ Voor de leden van VGC volgt er dan een week met veel evenementen zoals een funwedstrijd, een nachtwedstrijd en een feestavond met bbq met een optreden van de bekende coverband Flirt.

Nieuws overzicht

GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten 7 uur geleden 1
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 1 mei, 09:52 1