Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries Foto: NELLEKE DE VRIES

Noodkreet vanuit het bestuur van de Kortebaandraverij

Sport Sport

De 2024-editie van de Kortebaandraverij Voorschoten is ook de 100e. Tegelijkertijd is de Voorschotense wedstrijd dit jaar ook het toneel voor het Nederlands Kampioenschap Kortebaandraverij. Genoeg om 27 juli alvast in de agenda te zetten want dat wordt gevierd maar de organisatie doet wel een dringende oproep want er is een enorm tekort aan vrijwilligers en sponsoren. 

‘Allereerst in het bestuur’, zegt bestuurslid Daan IJperlaan. ‘We zoeken een voorzitter, secretaris en penningmeester. Het huidige bestuur zit er al decennialang en heeft aangegeven te willen stoppen. Dit is echt het laatste jaar en daarom zijn we nu al op zoek want kandidaten kunnen dan nu al meelopen. We zoeken mensen met wat bestuurlijke ervaring, affiniteit met de paardensport uiteraard maar ook beschikbaarheid eind juli. Heel veel werk is het niet want veel ligt al vast. Zo vergaderen we maar vier keer per jaar vanaf begin maart.’ Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Leo van Vliet, de huidige voorzitter via inekevliet2@kpnmail.nl..

Vrijwilligers
En het bestuur is ook op zoek naar meer vrijwilligers. ‘Op dit moment hebben we een baancommissaris en vier ondersteuners. Dat is veel te weinig om alles in goede banen te leiden. We zoeken zeker nog tien mensen die willen helpen met allerlei hand- en spandiensten zoals het zetten van de hekken, verkoop van de programmaboekjes en verkeersregelaars. Omdat het NK bij ons wordt verreden verwachten we heel veel publiek, dan heb je echt extra handjes nodig.’ Vrijwilligers kunnen zich melden bij Jan Verschoor, secretaris, via janverschoor6@hetnet.nl.

Sponsors
Financieel is het lastig dit jaar. ‘Het is een probleem’, knikt IJperlaan. ‘We willen voor dit prachtige jubileum en het NK natuurlijk wat extra’s doen maar daarnaast zijn er nog meer kosten zoals het leggen van de baan en de inhuur van officials. Er is een flyer in de maak met een QR-code waar mensen kunnen bijdragen aan het evenement maar men kan ook een mailtje sturen naar daan.ijperlaan@gmail.com of bel met 06-13072150.

Het is een noodkreet van de organisatie. ‘We zijn Immaterieel Cultureel Erfgoed’, zegt IJperlaan. ‘Net als de Paardenmarkt maar je moet wel aan de voorwaarden blijven voldoen. Daar werken we hard aan maar hebben de hulp van de Voorschotenaren nodig!’ Info: voorschotensepaardendagen.nl/kortebaandraverij.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 14 uur geleden
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 15 uur geleden 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 22 uur geleden 1
Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 30 apr, 13:16 12
Burgemeester Stemerdink ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Jan Spendel.
Honderd jaar sociaaldemocraten in Voorschoten 30 apr, 12:00 1