Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland

25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland

Sport Sport

Roeien is voor iedereen! 22 maart 1999 is een groep met enthousiaste en ervaren vrijwilligers gestart met het organiseren van aangepast roeien activiteiten voor mensen met een beperking. Wat kan je hierbij verwachten van roeivereniging Rijnland uit Voorschoten/ Leidschendam? 

Iedere dinsdagochtend om 9.30 komen de eerste roeiers aan bij de vereniging en kan er gestart worden met de nodige voorbereidingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het plaatsen van een zitje met een rugleuning en het zorgvuldig in de boot helpen van de roeiers met behulp van een speciale tillift. Dit gebeurt onder leiding van enthousiaste en ervaren vrijwilligers. Als vereniging beschikken we dan ook over het keurmerk (on)beperkt sporten!

10 uur start de eerste shift roeiers en roeimaten in wherries (een brede boot met plek voor een stuur en 2 roeiers) of, voor de iets meer ervaren roeiers, in een brede ongestuurde twee. Waarna de instructie en het plezier op het water kan beginnen!

Tussen 11 en half 12 is het tijd voor de tweede shift en is het voor de eerste shift tijd voor koffie en napraten. Want naast de sportieve activiteit, staat ook de gezelligheid hoog in het vaandel. Zo worden naast het wekelijkse roeien ook gezamenlijke activiteiten ondernomen, zoals het bezoeken van andere roeiverenigingen, high teas of het meedoen aan de Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR).  

Mede dankzij de ‘Stichting Aangepast Roeien Han Ponneker’ beschikt RV Rijnland , over middelen waardoor het voor vrijwilligers en roeiers eenvoudiger en prettiger wordt om te roeien. 

Geïnteresseerd om een keertje mee te roeien of heb je nog vragen? Kijk dan op onze website www.rvrijnland.nl/aangepast-roeien en/of meld je aan voor een kennismakingsgesprek https://www.rvrijnland.nl/roeier-met-beperkingen .

Tekst: Jeltje van der Steen
Foto aangepast roeien: RV Rijnland
Foto viering aangepast roeien: Jeltje van der Steen



Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 18 minuten geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 12 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 14 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 16 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 19 uur geleden