Tekst en foto: Daan Parlevliet
Tekst en foto: Daan Parlevliet Foto:

Dames 1 TV Forescate winnen van Alta Amersfoort

Sport Sport

Nadat de tenniscompetitie 2 weken stil had gelegen vanwege de meivakantie, startten de dames van Forescate afgelopen zondag om 11.00 uur weer in de Eredivisie. Deze keer stond de uitwedstrijd bij Alta uit Amersfoort op het schema. Prachtig gelegen tussen de bomen in een mooie wijk, was het voor de toeschouwers die de lange rit hadden gemaakt, prima vertoeven in het zonnetje.

Lisanne Bunnig speelde de eerste single tegen Elise Tamaela. Voor de niet tennis kenners: zij is de huidige bondscoach van het Nederlandse Dames tennis en was jarenlang de coach van voormalig tennisprof Kiki Bertens. Lisanne kwam er helaas achter dat ze niet alleen een hele goede coach is, maar ook zelf nog een aardig balletje kan slaan. De eerste set ging in rap tempo voorbij, maar de tweede set wist Lisanne in de tiebreak te winnen. De derde set leek het momentum naar Lisanne te gaan, maar helaas bleek haar tegenstander toch wat meer ervaren en verloor Lisanne na 3 uur toch de wedstrijd. 

Ondertussen was Wiktoria Sienko allang klaar met haar tegenstander en stond het dus 1-1. Wiktoria stond ze er op de belangrijke momenten door goed bij de les te blijven en heel degelijk te spelen. De derde single leek lange tijd een eenvoudige wedstrijd voor Santen Bakker te worden, maar door een gekke beweging schoot de kramp er opeens in. Gelukkig waren er genoeg naturel chips op voorraad en wist Santyn de wedstrijd te winnen. 

Op de vierde single speelde Eline Cheung. Eline trainde al af en toe mee en vanwege wat blessures mocht zij met haar 13 jaar haar debuut maken in de Eredivisie. Hoewel er vooraf toch stiekem wel wat zenuwen waren, leek zij hier tijdens de wedstrijd totaal geen last van te hebben. Tegen een tegenstander die minstens 2 keer zo groot was, was het soms een gek gezicht op de baan. De eerste set won Eline met heel slim spel eenvoudig met 6-3. In de tweede set ging het door het missen van 2 matchpoints nog bijna mis, maar in de tiebreak bleef Eline erg koel en won zij haar single. Erg knap want de tegenstander speelde een spel wat Eline nog niet vaak was tegengekomen in de jeugdcompetitie/toernooien.

De eerste dubbel werd gespeeld door Lisanne en Isis van der Meer. Isis en Lisanne hadden net twee weken toernooien gespeeld in Noord-Macedonië en waren duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Na even wennen aan de baan en de tegenstanders, werd de dubbel eenvoudig gewonnen.

De tweede dubbel werd gespeeld door Santyn en Wiktoria. De tegenstanders waren een sterk dubbel koppel en de eerste set ging daardoor erg snel naar Alta. De tweede set leek ook lange tijd die kant op te gaan, maar Santyn en Wiktoria vonden plots het juiste spel en wonnen de tweede set. De super tiebreak moest de beslissing brengen, maar helaas viel de loterij de verkeerde kant op. Met een 4-2 overwinning kon er na een lange dag in de zon tevreden terug naar Voorschoten gereden worden.

De eerstvolgende wedstrijd is op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag). Tijdens de open dag van TV Forescate zal er gespeeld worden tegen Zee en Duin (de nummer 7 van de poule terwijl Forescate nu vijfde staat). Voor mensen die geïnteresseerd zijn om lid te worden van TV Forescate is dit ook de perfecte dag om een keer kennis te maken met de vereniging. Het bestuur zal vanaf 13.00u klaarstaan met broodjes en er is dan gelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van het mooie aanbod om voor 3 maanden lid te worden tegen een gereduceerd tarief. Hopelijk tot dan!

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37