V.l.n.r. Ron Vonk (secretaris), Arthur Schiphorst, Caroline Meershoek (penningmeester), Hans van Beveren (voorzitter) en Els Beekman. Foto: Jasper Suijten
V.l.n.r. Ron Vonk (secretaris), Arthur Schiphorst, Caroline Meershoek (penningmeester), Hans van Beveren (voorzitter) en Els Beekman. Foto: Jasper Suijten

Broodfonds Duivenvoorde kiest nieuw bestuur

Zakelijk Ondernemer in beeld

Tijdens de algemene ledenvergadering van Broodfonds Duivenvoorde op 3 april zijn Manon Vonk (oprichter/voorzitter) en Annet Epskamp (bestuurslid) afgetreden. Zij hebben sinds de oprichting in 2015 deze functies vervuld. Nieuwe bestuursleden zijn Arthur Schiphorst en Ron Vonk. Het nieuwe bestuur bestaat uit Hans van Beveren (voorzitter), Ron Vonk (secretaris), Caroline Meershoek (penningmeester), Els Beekman, Robert Korsloot en Arthur Schiphorst.

Dat het Broodfonds in een behoefte voorziet is inmiddels wel duidelijk. Alleen in Voorschoten/Wassenaar zijn al drie Broodfondsen actief. "Toen ik in 2014 zelf ziek werd en al eerder was afgewezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben ik mij gaan verdiepen in het broodfonds-concept", aldus oud-voorzitter Manon Vonk. "Een jaar later heb ik met hulp van de Ondernemersvereniging Voorschoten, waar ik in het bestuur zit, de kar getrokken om een eerste Broodfonds op te richten. Eind 2015 was dat een feit. In minder dan een jaar tijd zaten we op vijftig deelnemers, het maximum aantal. Inmiddels zijn in Voorschoten/Wassenaar ook Broodfonds De Horsten en Broodfonds Voorschoten actief."

Vierde broodfonds
De Ondernemersvereniging Voorschoten (OVV) wil zich opnieuw inzetten om in Voorschoten een vierde broodfonds op te richten. Via de eigen nieuwsbrief en op de website van de OVV (www.ondernemersverenigingvoorschoten.nl) worden ondernemers opgeroepen om hun belangstelling kenbaar te maken. "Natuurlijk ben ik bereid om daarbij te ondersteunen. Als mensen vragen hebben kunnen ze mij bellen of mailen. De eerste belangstellenden hebben dat inmiddels al gedaan."

20.000 ondernemers
Inmiddels nemen in Nederland 20.000 ondernemers deel aan 450 Broodfondsen in 175 plaatsen. Een Broodfonds is weliswaar geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar deelnemers ontvangen bij ziekte voor maximaal twee jaar aaneengesloten schenkingen van hun collega-broodfondsleden. "Veel ZZP'ers hebben geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) omdat deze vaak duur is, omdat ze zijn afgewezen voor zo'n aov of omdat ze een partner met inkomen hebben waardoor de noodzaak voor een aov niet of nauwelijks aanwezig is. Het blijft overigens wel raadzaam om toch ook een aov te sluiten omdat een Broodfonds na twee jaar ziekte echt ophoudt. Door een wachttijd van twee jaar in te bouwen bij een aov kan de premie vaak aanzienlijk lager uitvallen", aldus Vonk.


 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 3 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 4 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 4 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 4 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 4 uur geleden