Afgelopen maandag 30 september kwam Wilbur het bereslim meubel aanbieden aan directeur Mariska Koning van de bibliotheek. Foto: pr
Afgelopen maandag 30 september kwam Wilbur het bereslim meubel aanbieden aan directeur Mariska Koning van de bibliotheek. Foto: pr

Kinderen Bereslim mede dankzij sponsor Schildersbedrijf Zitman & Co

Zakelijk Ondernemer in beeld

Schildersbedrijf Zitman & Co. heeft bijgedragen aan een kinderhoekje in de bibliotheek Wassenaar. Het bedrijf tekende voor het bereslim meubel.

Kinderen plezier in lezen bijbrengen, dat vindt de bibliotheek belangrijk! Niet alleen met fysieke boeken, maar ook met digitale prentenboeken. 

Uit onderzoek naar digitale prentenboeken (Universiteit Leiden) blijkt dat digitale prentenboeken ook heel leerzaam zijn:

·         Peuters en kleuters begrijpen het verhaal beter en leren nieuwe woorden en zinsconstructies;

·         Kinderen met een taalachterstand leren met digitale prentenboeken in een half uur tijd 5 à 6 nieuwe woorden;

Digitale prentenboeken zijn ook zeer effectief voor te drukke of te afwachtende kinderen, die minder profiteren van groepsprocessen/klassikale lessen.

Dankzij de bijdrage van Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek heeft de bibliotheek een touchscreen kunnen kopen en het mooie Bereslim meubel op maat laten maken door Bekker Timmer- en Aannemersbedrijf. Als klap op de vuurpijl bood Wilbur Zitman van Schildersbedrijf Zitman & Co aan om het Bereslim meubel te schilderen.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 14 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 15 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 15 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 15 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 20 uur geleden