<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>In mei gaat het tijdelijke restaurant bij De Gouden Leeuw open. &#39;Dan is iedereen weer welkom&#39;, zegt Marcus van der Valk. Foto: VSK</p>

In mei gaat het tijdelijke restaurant bij De Gouden Leeuw open. 'Dan is iedereen weer welkom', zegt Marcus van der Valk. Foto: VSK

(Foto: )
Ondernemer in beeld

Tijdelijk restaurant De Gouden Leeuw gaat in mei open

  Zakelijk

Er wordt hard gewerkt aan het tijdelijke restaurant van De Gouden Leeuw. Eigenaar Marcus van der Valk gaat er van uit dat het pand in mei open gaat voor ontbijt, lunch en diner. Per 1 mei worden de 100 kamers van het hotel geopend. 

‘De bouw gaat voorspoedig en daar zie ik geen problemen’, zegt Van der Valk. ‘Grote uitdaging is nu om het team van koks en bedienend personeel bij elkaar te krijgen. Door de vele lockdowns en de brand vorig jaar heeft veel personeel een andere baan gevonden. Niet alleen wij maar de hele horecasector kampt met een tekort.’ Wie nog een baan zoekt, kan zich nu melden bij De Gouden Leeuw. In het tijdelijke pand is plaats voor 300 gasten, er is een ontbijt- en lunchbuffet, ‘s avonds wordt diner à la carte geserveerd ‘van de vertrouwde Van der Valk kaart’ en er komt een hotelbar. De nieuwe stoelen zijn allemaal besteld, een deel van de tafels uit het oude restaurant wordt hergebruikt en de banken worden opnieuw gestoffeerd. ‘Omdat het restaurant midden in een natuurlijke omgeving staat hebben we de kleuren en sfeer zoveel mogelijk daarop aangepast. Natuurlijke tinten aangevuld met okergeel en leer. Aan het plafond komen bamboe lampen en de vloer wordt gevlinderd beton.’
In de stalen kozijnen komen grote glazen deuren die in de zomer naar het terras open gezet kunnen worden. Het terras heeft uitzicht op de dierenweide. ‘De schapen hebben inmiddels gelammerd en al dat grut is leuk om te zien’, vertelt Marcus. ‘We krijgen trouwens veel complimenten van wandelaars die hier langs komen. Het gebied hierachter, tot aan Park Rosenburgh vindt men prachtig.’

Aan de geplande nieuwbouw van restaurant en hotel is nog veel werk. ‘We hopen dit jaar de vergunningen aan te vragen en begin volgend jaar te gaan bouwen. De bouw duurt zeker zo’n twee jaar waarna het hotel nog wordt aangepakt. We zijn nog wel even bezig dus maar dan staat er ook een complete nieuwe Gouden Leeuw die zeker weer 50 jaar mee gaat.’ De Gouden Leeuw is de bakermat van het Van der Valk concern. Legt dat een druk op de eigenaar. ‘Niet echt maar je bent je er wel van bewust dat het in 1862 is begonnen en je wilt niet dat het bij jou eindigt. Met de Versmarkt, Welness, Pannenkoekboerderij en straks een nieuw restaurant en hotel staan we er weer helemaal. Zelf ben ik de derde generatie en de vierde generatie staat al te trappelen. Mijn kinderen werken al mee in het bedrijf. Hard werken ja, maar dat zit nou eenmaal in ons dna!’


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten