Kwadraat Makelaardij van Eric Kellner is verhuisd naar Schoolstraat 55. Lola is makelaar in opleiding Foto: VSK
Kwadraat Makelaardij van Eric Kellner is verhuisd naar Schoolstraat 55. Lola is makelaar in opleiding Foto: VSK

NVM Kwadraat Makelaardij is verhuisd

Zakelijk Ondernemer in beeld

Hemelsbreed is het amper 100 meter maar toch besloot eigenaar Eric Kellner met zijn Kwadraat Makelaardij vorige week de overstap te maken van Schoolstraat 129 naar nummer 55. ‘Hier zitten we wat meer in de loop en dat werkt, merkten we vanaf dag één’. Het nieuwe pand is ingericht als een gezellig modern kantoor met aparte spreekkamer. 

Een verhuizing in deze drukke tijden voor makelaars? ‘Het zijn inderdaad hectische tijden, zeker sinds corona’, zegt Eric. ‘Maar de markt stabiliseert een beetje tot normale proporties. De rente is iets gestegen maar zal binnenkort weer dalen, verwacht ik. Mensen wachten daar op en de zomervakantie is sowieso nooit zo druk.’  
Dat was wel anders in 2010. Na 20 jaar bij een makelaarskantoor te hebben gewerkt, besloot Eric voor zichzelf verder te gaan. ‘Midden in de financiële crisis, de woningmarkt lag plat. Een lastige tijd maar het lukte. Ik begon vanuit huis en kon binnen een jaar naar het kantoor op nummer 129.’ In 2014 kwam Lola er bij. De 31-jarige is makelaar in opleiding. ‘Lola is mijn linker- en rechterhand, zij weet alles.’

Kwadraat is een NVM makelaar voor aankoop, verkoop en verhuur van woningen. ‘Wij hebben ook gestoffeerde woningen in de verhuur, met name voor expats die tijdelijk in Voorschoten wonen’, vertelt Eric. ‘Ik ben ook een van de weinige erkende taxateurs in Voorschoten. Dankzij de lage rente willen veel mensen de hypotheek opnieuw afsluiten en hebben daarvoor een taxatie nodig. Bovendien kan door de waardestijging de woning in een lagere risicocategorie terecht komen met als gevolg een goedkopere hypotheek.  

We zijn een kleinschalig kantoor en hanteren korte lijntjes. Wie belt krijgt een van ons aan de lijn en dat contact blijft, ook na het tekenen van de koopakte, wij laten niemand los. Alhoewel wij niet in hypotheken doen, hebben we wel een groot netwerk in betrouwbare aanbieders en werken nauw samen met notarissen in de regio. We begeleiden mensen daarin verder en dat wordt gewaardeerd, onze reviews op funda zijn zonder uitzondering positief. Daar doe je het ook voor want dit vak blijft mij boeien. Ik wil nog steeds dat mensen blij zijn met hun nieuwe huis, de prijs en de afhandeling! Maar loop gerust eens binnen in ons nieuwe kantoor en vraag naar meer informatie’, nodigt Eric uit. 

NVM Kwadraat Makelaardij
Schoolstraat 55, Voorschoten
T: 071-5622230
W: kwadraatmakelaardij.nl

Afbeelding