Afbeelding

Voorschotense Paardendagen

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Het zag er somber uit vanmorgen, wie al vroeg op de paardenmarkt was, kreeg een flinke stortbui over zich heen. Maar de weersgoden zijn de Voorschotense Paardendagen goed gezind, toen burgemeester Pauline Bouvy-Koene het kruis in de kruispaal plantte was het droog. 'Dat hadden we ook zo besteld', aldus de burgemeester. Voor haar was het de eerste keer dat zij kennis maakte met het belangrijkste evenement van Voorschoten, de Paardenmarkt, nu onderdeel van de Paardendagen. 'Dat laatste was voor iedereen even wennen',  zegt Cees Bijloos voorzitter van het Paardenmarktcomité tijdens de opening van de 734e paardenmarkt.

Koekslaan
Na  het planten van het kruis was er nog een handeling waar de burgemeester niet op was voorbereid en maakte zij kennis met het Koekslaan bij het museum op de Voorstraat. Met één kordate klap was de koek doormidden. Wel moet erbij vermeld worden dat de koek niet zoals gebruikelijk verticaal maar dit keer horizontaal door midden geslagen moest worden, iets minder lastig dus.

Gezellige drukte
Was het aanvankelijk erg rustig in het centrum, na 10.00 stroomde het dorp vol. Niet alleen Voorschotenaren maar van heinde en verre kwamen mensen naar Voorschoten om het Paardenevenement mee te maken.

Foto's: met dank aan Nelleke de Vries

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 2 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 4 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 5 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 10 uur geleden 5
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10