Flora Waxsalon, openingstijden di t/m za 10.00-18.00 uur, avonden op afspraak.
Flora Waxsalon, openingstijden di t/m za 10.00-18.00 uur, avonden op afspraak.

Nieuw in Voorschoten: Flora Waxsalon

Algemeen Ondernemer in beeld

Onlangs opende Adriana Rodriguez aan het Ambachtspad in Voorschoten haar 'Flora Waxsalon'. Adriana is opgeleid als schoonheidsspecialiste maar heeft het waxen tot haar specialiteit gemaakt. 'Waxen is mijn passie', zegt Adriana enthousiast.

Goed waxen vereist veel kennis van de huid en het product waar je mee werkt. Aanvankelijk heb ik een opleiding als schoonheidsspecialiste gevolgd, daarna besloot ik toch een ander vak te kiezen en ben sociaal pedagogische jeugdzorg gaan studeren. Noodzakelijker wijs moest ik mijn studietoelage aanvullen met een bijbaan in het weekend, en zo kreeg ik uiteindelijk een parttime baan in een gespecialiseerde waxsalon in Utrecht. Voor ik daar aan het werk kon moest ik voor elke behandeling een aparte intensieve cursus volgen. Ik heb er veel geleerd, het was hard werken, maar ik heb er wel mijn passie voor waxen aan overgehouden.

Uiteindelijk heeft het ertoe geleid dat Adriana nu haar eigen waxsalon heeft geopend. Een sfeervolle ruimte waar je je snel op je gemak voelt. 'Dat vind ik ook belangrijk', zegt Adriana. 'Als klant verkeer je toch in een kwetsbare positie, je ligt op de behandeltafel en je moet alles maar over je heen laten komen. Ik neem dan ook de tijd om mijn klanten op hun gemak te stellen'.

Niet alleen is de ruimte sfeervol, het is er schoon en je ziet dat Adriana hygiëne hoog in het vaandel heeft. 'Zeker, hygiëne is heel belangrijk in dit vak. Maar ook de producten die ik gebruik zijn belangrijk. De wax die ik gebruik is heel speciaal, er bestaat geen betere. Voor gezicht en Brazilian wax gebruik ik een speciale wax voor de kwetsbare huid. Voor het lichaam zelf heb ik weer een andere wax, die heb ik heel bewust uitgekozen omdat de huid daar het beste op reageert. 'Hoewel ik de techniek heel goed beheers, is de eerste keer waxen niet helemaal pijnloos. Maar elke volgende keer zul je merken dat je er steeds minder van voelt. Door regelmatig waxen worden de haartjes namelijk minder stug en omdat je de haartjes met wortel en al verwijdert komen er uiteindelijk donshaartjes voor terug', zegt Adriana geruststellend.

Naast waxen is Adriana ook gespecialiseerd in threaden, ontharen door middel van een speciale techniek met een speciaal touwtje.

Tot en met 31 december 2017 krijgt u ter kennismaking 20% korting op alle wax behandelingen.

Flora Waxsalon
Ambachtspad 10
Voorschoten
www.florawaxsalon.nl
0687231490

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 2 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 3 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 3 uur geleden
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 5 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 8 uur geleden