<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Emilie Vergne van BijDeHand Huiswerkbegeleiding: 'Wij nemen kinderen bij de hand naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.' Foto: VSK
Emilie Vergne van BijDeHand Huiswerkbegeleiding: 'Wij nemen kinderen bij de hand naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.' Foto: VSK (Foto: Marjolein Altena)
Ondernemer in beeld

Huiswerkbegeleiding en de lol van het leren!

'Eigenlijk gaat het ons niet eens zo zeer om die hoge cijfers maar meer dat kinderen plezier in het leren krijgen. En dan komen die hoge cijfers vanzelf wel', zegt Emilie Vergne. Anderhalf jaar geleden startte zij aan de Papelaan met BijDeHand Huiswerkbegeleiding. De tweede vestiging!

Voorschoten - Emilie is Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP en heeft haar eigen kinderpsychologische praktijk. Ze was eigenlijk helemaal niet zo bezig met huiswerkbegeleiding. 'Ik werkte al veel samen met BijDeHand Begeleiding toen de voormalig eigenaar mij, in 2015, vroeg om de organisatie over te nemen. Daar moest ik best wel even over nadenken maar het bleek een uitdaging. Al jaren liep ik er namelijk tegen aan dat kinderen met bijvoorbeeld autisme, concentratieproblemen of specifieke leerproblemen niet op reguliere huiswerkbegeleiding gerichte begeleiding konden krijgen, terwijl ze die extra aandacht juist zo enorm nodig hebben.
BijDeHand is dan ook niet zo maar een huiswerkbegeleiding. 'Wij kijken altijd eerst naar het kind, met of zonder extra ondersteuningsbehoeften. Via een intake en een kort onderzoekje (MILS) zoeken we uit welke leerstrategie in combinatie met de hulpvraag het beste bij dit kind past. En dat gaat ook over vrije tijd. Je kunt nou eenmaal niet altijd bezig zijn met schoolwerk, er moet een balans zijn tussen school, sport, hobby én een sociaal leven. Samen met ouders, (eventueel) mentoren en het kind zelf maken we dan een plan. Wat doe je op school, wat doe je op huiswerkbegeleiding en wat doe je thuis? Want uiteindelijk is het toch het kind dat het werk moet doen!
De locatiemanager en begeleiders zijn over het algemeen opgeleid tot Orthopedagoog of Kinder- en Jeugdpsycholoog of hebben een affiniteit met het onderwijs. Dit vinden wij belangrijk, omdat op die manier alle kinderen welkom zijn. Leerlingen die gewoon een rustige werkplek zoeken, maar ook leerlingen die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig hebben. Wij werken graag aan het stukje achter dat cijfer, het leren leren, het versterken van de executieve functies en het vergoten van het zelfvertrouwen. Per 4 leerlingen is er dan ook één begeleider. Onze werkwijze is oplossingsgericht, wij nemen de leerlingen bij de hand om zo te werken aan inzicht in hun vaardigheden en het vergroten van de zelfstandigheid. We leren ze hoe je kan plannen en vooruitdenken, op een manier die bij een kind past, maar vooral willen we het plezier in het leren stimuleren.
Onze ruimte is een souterrain, ingericht als huiskamer. De bureaus staan tegen de muur , op stoelen liggen vachtjes. Tussen de tafeltjes zijn schotjes gezet, zodat de kinderen zich goed kunnen concentreren. Ook zijn er aparte ruimtes als je echt even moet blokken en je daar absolute rust voor nodig hebt. Aan alles is gedacht; verse muntthee, vers fruit, snoeptomaatjes, noten, komkommer, koekjes en meer. Zodra ze binnen komen eerst even de spanning afreageren. Humor doet veel, even lachen en aan de slag. Mobieltjes zijn verboden, moeten in hun kluis en kunnen na afloop, in de pauze bekeken worden.
BijDeHand werkt met StudyAssist waarbij leerlingen, ouders en (na toestemming ) mentoren de planning, vorderingen kunnen volgen. Daarnaast biedt BijDeHand individuele bijlessen, remedial teaching, examentraining en brugklastraining voor alle leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Wil je een keertje komen kijken, loop gerust een dagje mee!

BijDeHand
Huiswerkbegeleiding

Papelaan 85S, Voorschoten
06-14370323
bijdehandbegeleiding.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten