Mevrouw Bloem (l), geniet van het dagje uit met De Zonnebloem
Mevrouw Bloem (l), geniet van het dagje uit met De Zonnebloem foto: vsk

Genieten op het water met De Zonnebloem

Algemeen

Voorschoten - Afgelopen donderdag heeft De Zonnebloem afdeling Voorschoten 80 gasten een fantastische dag op het water bezorgd. Door vrijwilligers, familie of vrienden  afgezet bij het Frans Halsplantsoen, scheepten de eerste gasten al ruim voor 10.00 uur in op de River Queen. Een splinternieuw scheep, verzekerde de kapitein.

Iedereen geniet, voor veel mensen is het ook een hereniging met mensen die zij van vorige reizen of van vroeger uit het dorp kennen.
De heer en mevrouw Den Ambtman, varen voor de vierde keer mee, 'heerlijk zo'n dag op het water, het geeft je rust. We genieten er elk jaar weer van, het uitzicht, de gezelligheid en de heerlijke lunch die altijd voor ons klaar staat.
Ook mevrouw De Boer is één van de vele gasten die al jaren meevaart met De Zonnebloem. 'Ik vind het heerlijk op het water, van jongs af aan geniet ik ervan, ik heb destijds ook mijn man zo leren kennen'.

Als laatste komt dr. Melman aan boord, ruim dertig jaar ging hij als arts mee met De Zonnebloem, dit jaar is het zijn laatste reis en werd hij door voorzitter Rob van Gelder van De Zonnebloem heel hartelijk bedankt voor zijn jarenlange betrokkenheid, als herinnering krijgt hij tijdens de reis het Zonnebloembeeldje uitgereikt.

Ook Wethouder Nanning Mol is aan boord, hij vaart mee tot Avifauna, 'het was heel gezellig', vertelt hij na afloop. Ik ken inmiddels al hel wat van de gasten van De Zonnebloem en zo'n tochtje leent zich er goed voor om weer eens rustig bij te praten over wat er speelt in het dorp en waar oudere dorpsgenoten mee te maken hebben. Mensen vertellen graag over vroeger, je hoort mooie verhalen over wat mensen allemaal meegemaakt hebben.  Een flinke pluim voor de vrijwilligers van De Zonnebloem die jaarlijks deze dag mogelijk maken!

Na een prachtige tocht over de Kaag en de Braassem keerde de River Queen om half vijf terug aan het Frans Halsplantsoen, de gasten van De Zonnebloem hebben een fantastische dag gehad!

Meer over De Zonnebloem:
Ruim 50 vrijwilligers zetten zich in voor inwoners van Voorschoten met lichamelijke beperkingen door ziekte, handicap of leeftijd. Zij brengen huisbezoeken, gewoon voor een praatje of een kopje koffie.  Gezelschap, contact en een goed gesprek staan tijdens het bezoek centraal.
Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling Voorschoten, kijk dan op de website https://www.zonnebloem.nl/voorschoten. 

80 mensen varen mee
Voor de laatste keer gaat dr. Melman mee!
Dr Melman wordt ontvangen door de kapitein en voorzitter Rob van Gelderen
Wethouder Mol en de voorzitter van De Zonnebloem Voorschoten, Rob van Gelder
Wethouder Mol ontmoet veel oude bekenden op de River Queen
Het echtpaar Den Ambtman, 'heerlijk, het water geeft je rust'.
Met een drankje en een hapje genieten van een heerlijke dag op het water.
Rob van Gelder bedankt dr. Melman die voor de laatste keer meevaart met De Zonnebloem
De bemanning heeft er ook dit jaar voor gezorgd dat het De Zonnebloemgasten aan niets ontbreekt
De River Queen keert terug bij het Frans Halsplantsoen

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 23 uur geleden 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00