Afbeelding

Dick van Straalen weer kampioen met de wijnen van Chateau Deux Filles

Algemeen Ondernemer in beeld

Voorschoten – Dick van Straalen heeft met de producten van zijn Voorschotense wijngaard Les Deux Filles (verwijzend naar zijn twee dochters) wederom het Nederlands Kampioenschap Wijnmaken voor hobbyisten gewonnen. 'Met mijn fruitwijnen en met mijn likeuren ben ik tweede geworden. De toppers waren de frambozenwijn en 'de borrel van Voorschoten', vertelt een trotse Dick van Straalen.

De wijngaard van Dick van Straalen bevindt zich op het terrein van de Volkstuinvereniging in Voorschoten. 'Tuinieren is mijn hobby gebleven nadat ik gestopt ben met de bloemenkwekerij die ik vroeger had. Aanvankelijk kweekte ik alleen bloemen en groente in de volkstuin maar nadat ik kennis heb gemaakt met een aantal Nederlandse wijnboeren heb ik het roer omgegooid en in 2002 mijn eerste druivenranken aangekocht. Van de bramen en frambozen die langs de wijngaard staan heb ik in de loop der tijd de vruchtenwijnen gemaakt.

2018 belooft een goed wijnjaar te worden
De wijnranken staan er prachtig bij, 'als de zomer zo doorgaat dan beloofd 2018 een mooi wijnjaar te worden', voorspelt de Voorschotense wijnboer.

Zondag op de FarmFair
De wijnen van Dick van Straalen zijn te koop bij Slijterij Adegeest, bovendien bezoekt  Dick streekmarkten en is hij zondag aanwezig op de FarmFair op de Cathrina's Hoeve aan de Papelaan West 97

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 2 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 2 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen gisteren