Nadia en Ben Kúhr, bij Toko Benji in de Tramstraat 5 in Voorschoten, vader en dochter delen de passie voor lekker eten
Nadia en Ben Kúhr, bij Toko Benji in de Tramstraat 5 in Voorschoten, vader en dochter delen de passie voor lekker eten

Toko Benji elke dag Indische lekkernijen uit eigen keuken

Algemeen

Ga er maar aan staan, elke dag uren in de keuken, Nadia Kühr draait haar hand er niet voor om. 'Het is mijn passie', zegt de jonge kokkin'. Nadia is de vierde generatie Kühr die achter het fornuis staat. Heel bijzonder want kokkie Nadia is pas 23 jaar.

Voorschoten - Toko Benji is gevestigd in de Tramstraat. Dagelijks wordt de vitrine van de Toko gevuld met de heerlijkste gerechten die Nadia 's morgens in de keuken in Den Haag voorbereidt. De recepten zijn van generatie op generatie overgeleverd, maar al gebruiken meerdere koks hetzelfde recept, niet één gerecht smaakt hetzelfde', weet Nadia. 'Dat komt omdat iedereen er toch een eigen twist aan geeft. Ik wil steeds weer met nieuwe ingrediënten en kruiden nieuwe gerechten maken. Zo ben ik de laatste tijd veel meer tofu en tempeh gaan gebruiken. Omdat ik dagelijks kook zijn de groentegerechten altijd vers en dat, in combinatie met de rode pepers die veel gebruikt worden, maakt de Indische keuken ook zo gezond. Welke gerecht het meest gevraagd wordt? 'Zonder meer kip met cashewnoten, een Javaanse specialiteit'.

Ook vader Ben Kühr heeft een passie voor koken. 'Koken voor anderen maakt ons gelukkig, dat zit hem in onze Indische roots, wij willen zo veel mogelijk mensen van lekker eten laten genieten! Voor ouderen hebben wij een speciaal senioren menu, alles apart verpakt in kleine hoeveelheden, wat over is kan zo de koelkast in voor de volgende dag.' Over dat verpakken zegt hij: 'Het liefst zien wij mensen met een Rantang komen, zo'n serie pannetjes, want hoewel onze bakjes van afbreekbaar plastic zijn, zouden we ze liever niet gebruiken.'

Ook voor een grote catering opdracht draait Nadia haar hand niet om. Hoewel, bij een grote opdracht dan staat de hele familie in de keuken, iedereen helpt op zijn manier een handje mee. 'Wij cateren vanaf 10 personen en de samenstelling wordt geheel in overleg bepaald, dat betekent dat de opdrachtgever aangeeft hoeveel hij wil besteden en wij passen dan de gerechten daarop aan.

Toko Benji is geopend voor afhalen en bezorgen op maandag van 17.00 tot 20.30 uur, op dinsdag en woensdag van 16.00-20.30 uur en op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 21.00 uur. Er is een beperkte ruimte om ter plekke van de Indische heerlijkheden te genieten. Bestellen kan ook telefonisch via 071 561 4490 of via de website www.tokobenji-voorschoten.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 5 minuten geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 22 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 16 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 21 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27