<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Evenementen

Programma Voorschotense Paardendagen 27/28/29 juli

VOORSCHOTEN - Op vrijdag 27 juli is helaas vanwege de voorspelde extreem hoge temperatuur de Kortebaan Draverij op de Van Beethovenlaan afgelast. Het overige programma van de Voorschotense Paardendagen gaat gewoon door.

27 juli programma Voorstraat

Avond/muziekprogramma17.00 – 20.00 uur Terras La Casita/Va Bene gezellige, rustige live muziek. Op het terras van de  Lindeboom Hollandse muziek.

21.00 – 02.00 uur Wapen van Voorschoten de fameuze Paardennach.

Zaterdag 28 juli Programma Voorstraat

Vanaf 06.00 uur tot ongeveer 12.30 Paardenmarkt

Rond de klok van 06.00 uur worden de paarden en pony's aangevoerd via de ingang van de markt, hoek Voorstraat/Molenlaan.

10.00 – 10.15 uur: officiële opening Paardenmarkt

Traditioneel zal de opening van de Paardenmarkt worden verricht door burgemeester Pauline Bouvy-Koene door het planten van het marktkruis in de marktpaal op de Treubstraat.

09.00 – 13.00 uur: demonstratie hoefsmid

Op het terrein van de Paardenmarkt (hoek Bloklaan/Voorstraat) geeft ook dit jaar een hoefsmid demonstraties. De hoefsmid geeft uitleg bij het beslaan van paarden, die daartoe in een speciaal ontworpen stellage staan.

11.00 – 12.00 uur: Koekslaan

Onder leiding van Bertus de Clown kunnen jong en oud onderling uitvechten wie als eerste een koek doormidden kan slaan.

09.00 – 13.00 uur: Beklimmen Dorpskerk

Traditioneel is de mogelijkheid de toren van de Dorpskerk te beklimmen. Het geeft een geweldig uitzicht over Voorschoten en ver daarbuiten.

12.45 – 13.45 uur: Orgelconcert door Marieke Stoel

Inloop-orgelconcert in de Dorpskerk, uitgevoerd door de Haagse organiste Marieke Stoel. Toegang is gratis.

18.30 – 20.30 uur: Demonstraties met paarden.

In de afgezette ruimte zullen er diverse demonstraties zijn. Dit jaar zal Nalanta een show geven met vrijheidsdressuur. Daarnaast is er het touwtrekken met Belgische trekpaarden en verzorgt Nico Calis een paar optredens over dressuur van paarden. Het geheel wordt omlijst door muziek van de Bierbengels.

14.00 – 24.00 uur: Live muziek.

Net als vorig jaar zal de gezamenlijke horeca in de Voorstraat zorgen voor een gevarieerd muziekprogramma met live-band en DJ. Er spelen diverse live bands afwisselend op de drie podia in de Voorstraat.
Programma Berkhoutpark (speciaal voor kinderen)
09.30 tot ongeveer 15.30 uur

In het Berkhoutpark achter het gemeentehuis zijn diverse attracties voor kinderen, pony-rijden. schminken, verzorgd door Maya-4kids. En ook dit jaar kun je weer het kleed van Het Vliegend Tapijt proberen te blijven zitten dat door paarden wordt rondgetrokken. Er is een  een Kinderdraaimolen en een Bungy-jump voor kinderen. Brandweer Hollands Midden komt met een Brandgevarenstand waarin ouders en kinderen voorlichting krijgen over brandveiligheid in huis.

Programma Schoolstraat, Treubstraat en Treubplein
Van 09.00 – 16.00 uur
zullen deze straten en het plein vol staan met kramen die diverse producten aanbieden, waaronder curiosa, streekproducten en nog veel meer. Voor ieder wat wils en zeer gezellig.

Programma zondag 29 juli

15.00 – 17.00 uur: Seniorenmiddag

Traditioneel is inmiddels ook de seniorenmiddag op het kermisterrein aan het Burgemeester Van de Haarplein. Graag wordt weer gebruik gemaakt van de gastvrijheid en de oliebollen van de familie Janvier. De "senioren" van Voorschoten worden van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Tijdens deze seniorenmiddag rijdt ook de paardentram met Belgische trekpaarden weer door het centrum.

Programma Voorstraat

Middag muziekprogramma

15.00 – 19.00 uur: Terras La Casita/Va Bene gezellige, rustige live muziek.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten