Foto's: VSK
Foto's: VSK

40 jaar aan de slagboom

Algemeen Regio nieuws

Sjaak van Leeuwen werd met college Soerin Kanhai vanmorgen in het zonnetje gezet. Het was namelijk de 40e keer dat Sjaak bij de slagboom van de Paardenmarkt stond en voor Soerin was het de 30e keer. 

Sjaak werd in de jaren zeventig er bij gehaald door Piet Kraaijeveld. 'Wij werkten samen op de centrale boekhouding van de gemeente. Samen met de heer Van Kempen, directeur Rabo bank, had Piet de Paardenmarkt in de jaren zestig weer nieuw leven ingeblazen. Maar er moesten wel ambtenaren zijn bij de slagboom. Jij, jij en jij, wees Piet aan. Nee, geen vrijwilligerswerk, je moest gewoon. In het begin was Koos Westerbeek eerste man, toen hij weg ging, werd ik eerste man. En ik vind het nog steeds leuk om te doen. 

Soerin Kanhai werkte ook op die afdeling maar is inmiddels al weer jarenlang verbonden aan het Uitvoerend Bedrijf. Gek op paarden? 'Welnee, mooi om naar te kijken maar verder niet', lachen ze. 'Leuk dat er waardering is voor ons werk en volgend jaar staan we er gewoon weer!'

Tegelijkertijd ontving Annemarie Sauerbier Couvee haar prijs. Zij maakte vorig jaar de mooiste foto van de Paardenmarkt en haar foto stond dit jaar op de voorpagina van het programmaboekje. De foto krijgt ze uitvergroot en ingelijst toegestuurd. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 13 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 13 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 13 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 13 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 19 uur geleden