De winnaars en de jury met rechts (met mand) winnaar Wilco. Foto's: VSK
De winnaars en de jury met rechts (met mand) winnaar Wilco. Foto's: VSK

De beste bbq'er van Barrelzz is Wilco

Algemeen Ondernemer in beeld

De allereerste Barrelzz Barbecue Contest smaakt naar meer. Letterlijk en figuurlijk! Zaterdagavond waren zeven teams, evenzoveel bbq's, een professionele jury en publiek naar het café aan de Molenlaan. En na drie rondes kon de eerste Beste Bbq'er van Barrelzz worden benoemd: Wilco Kurpershoek. 

Er werd stevig gestreden en de jury had het moeilijk. Die jury bestond uit Paul Bruijnzeels, chefkok en eigenaar van Restaurant La Casita, John Durjardin werkzaam bij de Consumentenbond maar ook gast van Barrelzz en Eric Delmeer, chefkok van Klooster Oud Bijdorp. De mannen kregen zeven porties garnalen, saté en spare-ribs voorgeschoteld. 'We proeven anoniem', vertelt John. 'Dus we weten niet wie wat gemaakt heeft. Het grappige is wel dat we vaak tot dezelfde conclusies komen terwijl ik de enige ben die geen chef kok is.'

'Het gaat in eerste instantie om de smaak natuurlijk', vervolgt Eric. 'Te zout, te peperig en de garing maar ook de consistentie want naast de smaak moet het er ook goed uit zien.' 'De deelnemers hebben zelf het vlees ingekocht', zegt Paul. 'En daar begint het natuurlijk mee want hoe is de kwaliteit. Die keus is aan de kandidaten. Als je slechte ingrediënten hebt, sta je al een punt achter!'

Met 139 punten werd Wilco Kurpershoek de allereerste bbq-koning van Barrelzz. 'Ik deed mee voor de 'fun'. Ben eigenlijk elektricien maar ook een enthousiaste hobby-kok. Dit is helemaal goed!', aldus de glunderende winnaar. Het jury-rapport was duidelijk: 'Een constante kwaliteit over alle drie de opdrachten. Smaak en bereiding waren prima, een goede garing en het vlees zag er glanzend en gekarameliseerd uit.'  Op plek twee kwamen Annet en Heleen Borst en de derde plaats was voor Wijnand de Vette. En de prijs? Naast eeuwige roem, een flink gevuld bbq-pakket!

'Groot succes', lacht Barrelzz eigenaresse Marjan Handgraaf. 'Dit gaan we volgend jaar zeker weer doen.' Café Barrelzz heeft in het afgelopen jaar een enthousiast publiek aan zich weten te binden. En dat was zaterdag maar weer eens duidelijk gezien de opkomst. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 5 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 6 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 8 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 12 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 12 uur geleden