Afbeelding

'Ieder kind verdient de Sint' voor minimagezinnen

Algemeen

Het heerlijk avondje is weer in zicht. Ook dit jaar zetten tientallen vrijwilligers in samenwerking met Woej zich in voor de kinderen voor wie een zak cadeautjes op 5 december niet vanzelfsprekend is. Met de actie 'Ieder kind verdient de Sint' zullen al deze kinderen binnen de gemeente Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg een fijne pakjesavond worden bezorgd. 

Dit jaar worden naar verwachting 500 kinderen, van 0 tot en met 12 jaar, blij gemaakt met een zak vol ingezamelde cadeautjes. Veelal gaat het om gebruikte cadeaus zoals speelgoed, spellen, puzzels, boeken, educatiemateriaal, knuffels, elektronica en media cadeaus. Inwoners van Voorschoten die gebruikt, compleet en net speelgoed willen schenken kunnen dit afgeven bij de Odensehuiskamer in Voorschoten. 

Sponsorjagers zullen komende weken in de drie gemeenten winkeliers en bedrijven benaderen om geld in te zamelen. Deze gelden worden besteed aan nieuwe cadeautjes voor in de zak. Inmiddels zijn ook de fondsen benaderd. Hun financiële bijdrage is nodig voor 500 speelgoed cadeaubonnen die aan de ouders worden overhandigd zodat zij zelf een speelgoedaankoop kunnen ervaren. 

'Ook dit zesde jaar wordt de zak van Sint een groot succes voor minimagezinnen', laat Woej projectcoördinator Vicky van der Krogt weten. 'Vooral als lokale attractie- en cultuurlocaties, sport-, dans-,en scoutingverenigingen en kinderprogramma aanbieders aantrekkelijke vouchers en vrijkaartjes willen schenken.

Bedrijven en verenigingen die hun bijdrage willen leveren kunnen zich tot 15 november melden bij Woej. 'En we verlangen ook nog naar honderden lekkernijen voor kinderen en de ouders' lacht Lilly Pagrach die zich als vrijwilliger o.a. ontfermt over het binnenhalen van al het goeds.

Wilt u een goed gevoel ervaren en bijdragen aan een onvergetelijke pakjesavond voor gezinnen die het nodig hebben? 
De Odensehuiskamer opent haar deuren voor het inzamelen van gebruikt speelgoed op maandag, woensdag en donderdag tussen 10 en 16 uur.

Adres Odensehuiskamer, Pr. Einsteinlaan 2f in Voorschoten, naast het verzorgingshuis Topaz Vlietwijk in het buurthuis.

U kunt voor informatie en donaties contact opnemen met Woej via telefoonnummer 070 405 47 50 of een e-mail sturen maar sint@woej.nl.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zorgorganisaties organiseren informatiemarkt voor mensen met niet-aangeboren hersenletselNieuw artikel 15 minuten geleden
Afbeelding
Is de arbodienst verplicht? 31 minuten geleden
Afbeelding
Antieke muziektent afgeschreven, flinke kritiek op nieuwe tent 20 uur geleden 3
Afbeelding
15 mei Buitenspeeldag in de Willem de Zwijgerlaan 20 uur geleden
De Oranje Expeditie moest helaas naar de Sporthal worden verplaatst maar de lol was er niet minder om
Kletsnat begin maar weer een fantastische Koningsdag 27 apr, 21:50