Afbeelding

DE VOV-CURSUS BRIDGE: opfrissen en bijspijkeren.

Algemeen

Bridget u al jaren naar u zin, maar merkt u soms dat in de loop van de jaren de theorie een beetje is weggezakt? Blijft u bijvoorbeeld steken in een deelscore, terwijl anderen de manche uitbieden? Gaat u soms down, maar op een andere tafel wordt +1 gemaakt? "Zeker de uitkomst" zegt u dan misschien? Dan wordt het misschien tijd voor een opfriscursus!

Vanaf 28 januari gaat de VOV u 3 maanden lang bijspijkeren in het eigen gebouw aan de Einsteinlaan op maandagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur. We starten eerst met een uurtje theorie en daarna speelt u een aantal spellen om die theorie in de praktijk te brengen. Dezelfde spellen, zodat we leerzaam kunnen napraten.

Nog wat voorbeelden? Neemt u wel de tijd voor het maken van een speelplan? De tegenstanders beginnen soms al gauw te schuiven op hun stoel en dus zeggen we: "Doe maar een kleintje, partner" als de dummy opengaat. Maar zo'n eerste slag kan bepalend zijn voor het hele spel: heb ik die wel aan de goede kant genomen, want ik moet naar de "vork" toe snijden. Of verspeel ik zo mijn enige entréé? Daar is nou zo'n opfriscursus goed voor.

Sans Atout is heel wat anders dan een troef-contract, met zijn verliezers die u moet zien weg te werken. Let vooral goed op de "gevaarlijke hand". Is allemaal bij te spijkeren!

Het gewone bieden gaat meestal wel aardig, maar wanneer ga ik nou een volgbod geven? Of moet het juist een informatie-doublet zijn. En hoe gaat het ook alweer verder. Het zit allemaal in de opfriscursus.

We besteden ook de nodige aandacht aan het pre-emptieve bieden en de sterke openingen. Op naar slem!

Al met al genoeg onderwerpen om de puntjes op de i te zetten en dat in 12 lessen.

Geen echt nieuwe dingen, maar met z'n allen gezellig en in een ontspannen sfeer onze kennis opfrissen. Voor nog meer bridge-plezier en een beter resultaat.

De kosten? Die bedragen voor VOV leden € 25,00. Niet-leden betalen € 30,00.

U kunt zich opgeven voor de opfriscursus bij Gijs Lyklema, e-mail lijkl007@planet.nl, tel. 071 – 542 85 36

Nieuws overzicht

Afbeelding
Programma Filmtheater 1 uur geleden
Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Nieuwe QR code voor steun aan Kortebaandraverij 2 uur geleden
Voorzitter Pieter van Dijken stopt, de zoektocht naar een opvolger is gestart. En er zijn meer vrijwilligersvacatures.
Voorzitter Pieter van Dijken stopt bij Voorschoten'97, zoektocht naar opvolger 3 uur geleden
Afbeelding
Zet je bedrijf op voorsprong met een skills matrix 4 uur geleden
Na 99 jaar komt er binnenkort een einde aan selectievoetbal op de zondag. Hans Douw kijkt terug op voetbalhistorie.
Einde aan 99 jaar selectievoetbal op zondag 4 uur geleden