<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Ontmoetingslunch voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel wordt herhaald

In Nederland krijgen jaarlijks ruim 160.000 mensen hersenletsel. Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeft veel lichamelijke, psychische en emotionele gevolgen. De Gemiva-SVG Groep en MEE creëerden samen een ontmoetingsplek voor mensen met NAH.

De eerste ontmoetingslunch was in november en het was een groot succes. Verschillende mensen kwamen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, kennis te maken met lotgenoten en samen een lunch te nuttigen. Omdat deze lunch een succes was is er besloten om hiermee door te gaan. 

Wat is NAH
Iemand met NAH ondervindt een breuk in zijn levenslijn als gevolg van schade aan de hersenen. De beperkingen die door het hersenletsel zijn ontstaan zorgen voor een duidelijk verschil: er was een leven vóór het hersenletsel en er is nu het leven ná het letsel. Er is vaak sprake van verlies, bijvoorbeeld van vaardigheden en geheugen, verandering van karaktereigenschappen en/of lichamelijke gevolgen. Het is de kunst om de balans te vinden: te beseffen wat iemand allemaal is kwijtgeraakt en tegelijkertijd niet bang zijn om samen op zoek te gaan naar wat er wél lukt en wat nog meer kan. Partner en familie spelen hierbij een hele grote rol.

Ontmoetingslunch
Elke 1e donderdag van de maand is er een ontmoetingslunch waar inwoners uit Voorschoten en omstreken elkaar kunnen ontmoeten. De eerst volgende lunches zijn op 6 december en 3 januari. Aanmelden kan via 06 15 44 80 48 of wsczijaanzij@gemiva-svg.nl. De lunch is in Voorschoten, Zwaluwweg 6. 

Meer informatie is te vinden op www.gemiva-svg.nl of op www.meezhn.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten