Afbeelding
Foto: Vincent Basler

10 en 19 december overlast ivm onderwaterbetonstort tunneltoerit N434

Algemeen

Voorschoten - Werkzaamheden RijnlandRoute. Op 10 en 19 december a.s. vinden twee onderwaterbetonstorts plaats bij de tunneltoerit N434 nabij Vlietland. Om de kwaliteit van het onderwaterbeton te kunnen garanderen is het technisch noodzakelijk de werkzaamheden per bouwkuip in één keer uit te voeren. Er wordt daarom buiten de reguliere werktijden gewerkt. Het zijn op deze locatie van de tunnel de twee laatste bouwkuipen waarvoor onderwaterbeton wordt gestort. Op 6 november vond de eerste onderwaterbetonstort plaats voor de tunneltoerit. 

Werktijden 10 en 19 december
10 december – start 05.00u tot ca. 09.00u de volgende ochtend (11 december)
19 december – start 05.00u tot naar verwachting uiterlijk 19.00 uur
In geval van onvoorziene omstandigheden kan het voorkomen dat het werk uitloopt of opschuift.

Naast aanrijdende betonwagens is er verlichting nodig om het werk uit te voeren en kunnen installaties hoorbaar zijn in de omgeving.

Over onderwaterbeton
Bij drie bouwkuipen van de startschacht en tunneltoerit wordt er nat ontgraven en onderwaterbeton aangebracht. Bij deze werkmethode wordt er tijdens het ontgraven water toegevoegd aan de bouwkuip, om opbarsten van de bouwkuipbodem te voorkomen. Zodra de vloer is gestort en uitgehard, kan het water worden weggepompt en is de bouwkuip klaar. Voordeel hiervan is dat er tijdens de werkzaamheden geen grondwater onttrokken hoeft te worden. Tijdens het uitgraven en bij het storten van onderwaterbeton zijn duikers aan het werk. In totaal wordt er in de drie bouwkuipen 4.300 kuub beton gestort, bijna 2 olympische zwembaden vol.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 23 uur geleden 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00