<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Matthijs Ferguson is Clubheld van de regio

Voorschoten - Matthijs Ferguson is de Clubheld van het jaar in de Haagse regio. De afgelopen weken verzamelde de waarnemend voorzitter van Voorschoten'97 Atletiek de meeste stemmen bij de verkiezing van het Algemeen Dagblad en dat was voldoende voor de winst. Tijdens de landelijke finale in Zeist op 17 december maakt hij kans om 10.000 euro voor de club te winnen.

Totaal niet verwacht
"Ik had dit totaal niet verwacht", vertelt Matthijs woensdag in een uitgebreid artikel het Algemeen Dagblad. "Zelfs van een nominatie voor deze fraaie verkiezing durfde ik alleen maar te dromen. Mijn vrouw Marieke heeft mij aangemeld."

Nieuwe baan
Matthijs is sinds 1988 lid van de atletiekvereniging in Voorschoten. Eerst als atleet, maar vanaf 1997 ook als trainer. Later werd hij ook baancoördinator. Samen met zijn vader Rob heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor de nieuwe atletiekbaan van Voorschoten'97 Atletiek. De huidige gravelbaan is verouderd en de komst van een nieuwe kunststofbaan noodzakelijk voor de club. Zo organiseerden vader en zoon meerdere sponsorlopen en zetten de actie 'We gaan voor de baan' op.

Wens
Toen zijn vader afgelopen zomer overleed, nam Matthijs de voorzittershamer van hem over. Ook was hij vastberaden om de acties voor de baan door te zetten. Want ook al kunnen vader en zoon niet meer samen aan een atletiekwedstrijd meedoen, dit was een grote wens van beiden, die baan moet er hoe dan ook komen.  

Rendierenloop zondag 23 december
De nieuwste 'baanactie' is de Rendierenloop op zondag 23 december. Voorschoten'97 Atletiek organiseert een 'funrun' en wandeling dwars door het dorp in kerstsfeer. Ook hierbij is Matthijs nauw betrokken.

Ontknoping 17 december
De ontknoping van de Clubhelden-actie is op maandag 17 december in Zeist. Een vakjury wijst dan de landelijke winnaar aan die 10.000 euro krijgt voor de club. De droom van een nieuwe kunststofbaan zou daarmee weer een stap dichterbij komen. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten