<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Help! Ik ben zo ontzettend bang voor vuurwerk!

Dierenspeciaalzaak Voorschoten heeft van alles om angstige dieren te helpen

Kijk, ik ben natuurlijk voor niets en niemand bang. Ik heb een heerlijk leven en kan doen en laten wat ik wil maar er is een moment dat ik de wereld wel kan schieten. Letterlijk. Als het koud is en het donker wordt, beginnen de knallen. En dan schrik ik me elke keer een rotje van die rotjes. Echt waar! Maar ik wil die dag ook niet plat gespoten worden! Mijn baas heeft daar wat op gevonden.

Voorschoten - Je zou zeggen 'een stoere Engelse bulldog', wie doet hem wat. Nou die knallen dus. Ik zal het maar toegeven: ik ben ontzettend bang van vuurwerk. Ja, zo heet het, ik zou zeggen rotwerk want wat heb ik er een hekel aan. En ik niet alleen, veel van mijn vrienden vinden het niet leuk. Zelfs katten, daar heb ik normaal niets mee maar nu ben ik het wel met ze eens. Dus ik ben het gesprek maar weer eens met mijn baas aangegaan. Zou hij er iets voor, of tegen, hebben?

Nou dat viel nog niet mee want die knallen kun je niet weghalen. Dus wij moeten zelf regelen dat we er minder last van hebben. Er is hiervoor genoeg te krijgen maar dan wordt je een soort van platgespoten. Je lijf kan niets meer maar je hersens werken nog goed. Dus komt die knal, dan kan je niet eens wegrennen. Ik kan je zeggen: dat is enorm frustrerend. Dus mijn baas is op zoek gegaan naar andere mogelijkheden waardoor we minder last hebben van die knallen. En hij heeft heel wat gevonden. Middelen zijn op basis van valeriaan. Geen idee wat het is maar het werkt wel. Mijn baas zegt dat het een natuurlijke rustgever is, nou dat klopt wel.

Ik kreeg vorig jaar een pilletje, heb ik geen problemen mee hoor want verstopt in een stukje worst, merk ik het niet eens. Maar er zijn honden die niet zo van pillen slikken houden. Watjes! Maar daar hebben wij het volgende op gevonden. Er zijn ook pipetjes met dezelfde vloeistof en die krijg je dan in je vacht gespoten. Nee, geen prikken en niet in je vel maar gewoon in je vacht, voel je niets van. Vind je dat nou ook niet leuk, dan zijn er speciale banden voor om je nek met feromonen. Nee, vraag maar niets, ik weet ook niet wat het is maar ook dat schijnt te werken. En er zijn zelfs stekkers met dat stofje. Kun je het gewoon in een stopcontact stoppen en dan werkt het ook.

Daar moet je niet mee wachten tot die ene dag dat het wel heel erg is, oudejaarsavond noemen ze dat. Nee, je moet zo'n vijf dagen van te voren beginnen want het werkt niet in een keer, je moet het 'opbouwen'. Dat zegt de baas hoor, ik geef het maar door.

Ook is niet alles voor elke hond of kat geschikt, daarvoor moet je echt even langs komen bij de baas in winkelcentrum Hofland. Voor advies, zoals hij zegt.

Maar het mooiste zou natuurlijk zijn als er helemaal geen rotwerk afgeschoten wordt. Gaat m nog niet worden, zegt de baas. Wij hebben er dus maar mee te dealen, zogezegd. Maar steek alsjeblieft geen vuurwerk af als wij in de buurt zijn en hou katten vijf dagen van te voren binnen. En als iedereen zich nou een beetje aan de regels houdt, dus alleen op oudejaarsavond vanaf 20.00 tot 02.00 uur afsteken, nou dan redden wij die paar uurtjes net. Alvast bedankt he!

Het team van Dierenspeciaalzaak Voorschoten, Fredt, Koos en Roos, wensen u gezellige feestdagen en een beestachtig goed en gezond 2019!

Dierenspeciaalzaak
Voorschoten

Winkelcentrum Hofland
071-2073729
dierenspeciaalzaakvoorschoten.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten