<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Rita van de Poel

'We hebben de wereld te leen ván onze kinderen!'

Deze uitspraak is niet van hemzelf maar het zette Bruno van Dunné wel aan het denken en resulteerde er zelfs in dat hij zich kandidaat stelt voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart. 'Minder bekend bij het grote publiek maar absoluut van levensbelang voor de toekomst van het klimaat en ons land', zegt de oud-wethouder van de PvdA die oproept vooral te gaan stemmen.

Voorschoten - Maar het water, dat is toch voor experts? Hoe kunnen politici daarover nou besluiten? Kijk maar naar het klimaatakkoord, men wordt het niet eens. 'Klopt', zegt Van Dunné. 'Kijk dat er iets moet gebeuren, daarover is men het wel eens, alleen hoe? Volgens mij is duidelijk dat hiervoor geen 'gratis' oplossingen bestaan. Partijen die doen alsof we onze klimaatdoelstellingen kunnen halen zonder hier geld voor over te hebben, wekken de verkeerde indruk, vrees ik. En daar zit het probleem want willen we ons echt inzetten voor het klimaat, voor de aarde van onze kinderen, dan kost dat geld, veel geld. En dan is die politiek wel hard nodig want want wie gaat wat betalen en waar aan? Het gaat om schoon water en droge voeten, maar ook weer niet té droog want dan zakt onze veengrond in, met alle gevolgen voor onze huizen. Het is een voortdurende afweging van belangen. Het verdelen van de lasten tussen stedelingen en agrariërs is nog zo's afweging. Is dat eerlijk of moet dat anders?
En van Van Dunné weet qua bodem en ondergrond waar hij het over heeft. Na zijn wethouderschap in Voorschoten was hij acht jaar directeur bij de Stichting Bodemsanering NS. In die rol heeft hij samen met zijn collega's Nederland een stuk schoner gemaakt en honderden bodem- en grondwatervervuilingen opgeruimd. En nu wil hij zich hard maken voor het waterschap. Zorgen dat we de waterkwaliteit en kwantiteit op orde houden, en daarmee een belangrijk deel van onze leefomgeving, en die van onze kinderen.

Bij de komende verkiezingen (20 maart) wordt het algemeen bestuur van het waterschap gekozen. Voor Voorschoten is dat het Hoogheemraadschap Rijnland, een gebied van 110.000 ha dat van Wassenaar tot IJmuiden en Gouda loopt. Rijnland is het oudste officiële waterschap van Nederland, opgericht in de 13e eeuw. Het Algemeen Bestuur bestaat uit 37 leden en de vijkgraaf. Bruno van Dunné zelf staat op de lijst van de PvdA op de vijfde plaats en wil de verkiezingen graag onder de aandacht brengen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten