<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Leerlingen van de Fortgens verdiepten zich in de politiek en kwamen met verrassende partijen. Foto: C. van der Krogt
Leerlingen van de Fortgens verdiepten zich in de politiek en kwamen met verrassende partijen. Foto: C. van der Krogt (Foto: Marjolein)
Regio nieuws

Leerlingen Fortgens gaan de politiek in

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van de Fortgensschool zich verdiept in de politiek. Geïnspireerd door een verhaal van Aletta Jacobs, van wie de leerlingen leerden dat stemrecht een voorrecht is waar iedereen gebruik van moet maken leerden zij over de verschillende staatsvormen in de wereld.

Een bezoek van groep 7 aan de Tweede Kamer en groep 8 aan de raadszaal van het gemeentehuis gaf de kinderen inzicht in het besturen van een dorp of stad. 

Daarna zijn in beide groepen politieke partijen gevormd waarbij de nadruk per partij moest liggen op Vluchtelingenbeleid, Onderwijs, Veiligheid, Milieu en Economische groei. Elke partij, bestaande uit 6 leerlingen, heeft standpunten opgesteld en vervolgens nagedacht over oplossingen voor de problematiek. 

Afgelopen donderdag vertelden de woordvoerders van alle  partijen aan (groot-)ouders en leerlingen van de beide groepen wat de speerpunten van de partij waren. Aansluitend konden alle aanwezigen stemmen in een stemhokje met een stembiljet en natuurlijk een rood potlood. 

In groep 7 was de winnaar POES (Partij voor Onderwijs en Sport), in groep 8 won NEE (NEderlandse Economie) de verkiezingen. 

Een goed voorbeeld doet goed volgen, wij hopen dat deze leerlingen in de toekomst gebruik blijven maken van hun stemrecht. Klik hier om de filmpjes van de presentaties te zien.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten