<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

De Regenboog haalt € 7500,- op voor school in Oeganda

Vrijdag 17 mei hebben alle ruim 350 kinderen van basisschool De Regenboog zo hard mogelijk gerend om kinderen in Oeganda naar school te laten gaan. Niemand minder dan burgemeester Pauline Bouvy-Koene gaf het startschot. De opbrengst van de sponsorloop komt naar verwachting uit op meer dan 7500 euro.
 
In twee rondes liepen alle leerlingen, van de kleuters tot groep acht, in een kwartier tijd zoveel mogelijk ronden. De groepen 1 t/m 4 liepen een parcours op het schoolplein, en de oudste groepen liepen om het schoolplein heen over straat. Nadat de burgemeester ze had weggeschoten liepen alle kinderen zo hard als ze konden, aangemoedigd door de honderden toegestroomde ouders, grootouders en omwonenden. Directeur Patrick van der Spek – die zelf overigens ook mee rende: "Ik ben echt trots op al die leerlingen die zo hard hebben gelopen, onbaatzuchtig voor kinderen in een ander land. Vooraf is in alle klassen uitgelegd wat het goede doel was en dat zorgde voor veel betrokkenheid. Dat merkte je, zelfs bij de kleinsten. Een fantastische prestatie van iedereen". Voor de zekerheid was de Voorschotense EHBO-vereniging aanwezig, maar deze hoefde gelukkig niet in actie te komen.
 
Het goede doel waarvoor werd gelopen is Mercy Primary School in Oeganda, een kleine basisschool die zich richt op de allerarmste kinderen. Mercy probeert het onderwijs ook voor deze kinderen toegankelijk te maken. Sommigen kunnen echter zelfs deze school niet betalen, met als gevolg dat zij thuis zitten. Met het opgehaalde bedrag kunnen meerdere leerlingen weer naar school en kan de school bovendien uitbreiden met een extra lokaal, een speelplek en een extra leerkracht. Een deel van de opbrengst is bestemd voor nieuwe speelmaterialen en leesboeken voor de Regenboog. 

Als dank voor de sponsoring kregen de ouders een hapjes en frisjes aangeboden op het schoolplein na afloop. De kinderen kregen allemaal een vaantje als beloning voor hun inzet. Van der Spek: "De opbrengst van deze sponsorloop komt 100% terecht bij de kinderen in Oeganda en voor speelmaterialen voor onze school. Alle organisatiekosten en hapjes en drankjes voor kinderen en ouders komen bij Voorschotense sponsors vandaan. Ik wil dan ook de sponsorloopcommissie, vrijwillige ouderhulp en de drie sponsoren van dit evenement heel hartelijk bedanken. Chapeau voor supermarkt Dirk van de Broek, scharrelslagerij Arbouw en Meqor olijven enzo van de Voorschotense markt, die de borrel na afloop van de sponsorloop mogelijk hebben gemaakt, en voor Cygnify BV die de vaantjes heeft gedoneerd. 
 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten