Jeu de boules voor Recreanten.

Sport

Club de Petanque "De Six Prêt" organiseert op donderdag 30 mei (Hemelvaartdag) haar eerste Zomeravondtoernooi voor recreanten. Deze toernooien worden gehouden op de laatste donderdag van de maanden mei t/m september, dit jaar op 30/5, 27/6. 25/7, 29/8 en 26/9. Voor deze toernooien worden naast liefhebbers ook uitdrukkelijk mensen uitgenodigd die niet of nauwelijks van hun leven gebould hebben. Misschien gaat u dit jaar naar een plaats of land waar petanque, het andere woord voor jeu de boules, gespeeld wordt en wilt u iets meer van de spelregels afweten. In dat geval bent u zeker van harte welkom om het bij ons eens uit te proberen.

U wordt gekoppeld aan een enthousiast lid van onze vereniging dat u en passant de spelregels en de verschillende technieken bijbrengt. Men speelt 3 partijen, steeds met een andere partner. Mocht u zelf niet over boules beschikken, er zijn voldoende sets in voorraad.

Bij de jeu de boulesbaan aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan, tegenover de Moeder Godskerk en naast Buurthuis De Boschbloem wordt om 19.30 uur begonnen, zodat men zich uiterlijk tot 19.15 uur kan aanmelden.

De kosten zijn € 1,50 per persoon inclusief een kopje koffie of thee. Aan het eind van de avond vindt de prijsuitreiking plaats aan zowel recreanten als aan eigen leden.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 4 minuten geleden
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 5 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 12 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 14 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04