<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Bezoek Rijnlandroute op Dag van de Bouw

De RijnlandRoute opent haar bouwterrein tijdens de nationale Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni. Een unieke kans om in de 18 meter diepe bouwkuip af te dalen en de werkzaamheden van dichtbij te bekijken.

Want ondergronds kunt u pas echt goed zien hoe de bouwers zijn opgeschoten met de bouw van de tunneltoerit voor de nieuwe N434, die de A4 met de A44 verbindt. Daarnaast kunt u de tunnelboormachine van dichtbij bewonderen. Deze rijdende fabriek, met een lengte van ruim 100 meter en een diameter van 11 meter, staat dan volledig opgebouwd. Ook is het naastgelegen informatiecentrum die  dag open en er zijn activiteiten voor kinderen.

Komt u ook?
Tijdens de dag van de bouw heten we u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. We zijn die dag open tussen 10.00 en 16.00 uur. Er zijn medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven op wat u ziet. De rondleiding op het bouwterrein is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn, stevige schoenen zijn aan te raden. Op het – voor iedereen toegankelijke – terrein bij het informatiecentrum RijnlandRoute kunt u meer te weten komen over de RijnlandRoute, de archeologische vondsten die zijn gedaan, zoals de vindplaats Weerdkampen en de ontdekking van de Romeinse weg in Valkenburg. Ook zijn er activiteiten voor kinderen.

Locatie en bereikbaarheid
De bouwlocatie bevindt zich naast het informatiecentrum aan de Rietpolderweg 19 in Leidschendam. We verwachten dat het druk wordt. Omdat de parkeergelegenheid in het nabijgelegen (op 10 minuten lopen) recreatiegebied Vlietland beperkt is, zeker met mooi weer, raden we u aan vooral met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer naar het bouwterrein te komen. Vanaf het parkeerterrein van Heineken in Zoeterwoude rijden er pendelbussen.

Fiets: Vanuit Leiden: via de route Vlietweg – Zwetpad – Rietpolderweg. Vanuit Voorschoten fietst u de route Vlietlandbrug  – Zwetpad – Rietpolderweg. Pal naast het informatiecentrum/bouwterrein is een ruime tijdelijke fietsenstalling ingericht. Adres: Rietpolderweg 19 in Leidschendam.
Auto: Op het parkeerterrein van Heineken in Zoeterwoude zijn speciaal voor de dag van de bouw 700 parkeerplaatsen beschikbaar. Vanaf hier rijden elke 5 minuten pendelbussen naar de bouwlocatie en vice versa. De rit met de pendelbus duurt 10 minuten en u wordt pal voor de ingang van het bouwterrein afgezet. Adres parkeerterrein: Burgemeester Smeetsweg 1, 2382 PH Zoeterwoude. Let op: vol is vol, houd de tekstkarren op de toegangswegen (A4 en N206) en social media (www.facebook.com/rijnlandroute) in de gaten voor actuele informatie.
OV: Vanaf NS-station Voorschoten rijden er pendelbusjes tot aan de Vlietlandbrug en vice versa. De rit met de pendelbus duurt 6 minuten. Het laatste stukje gaat u te voet door het recreatiegebied Vlietland (ca. 10 minuten lopen).

Spelregels bezoek
Voor een prettig en veilig bezoek aan de bouwplaats hebben wij spelregels.
1. U betreedt de locatie op eigen risico.
2. Het bouwterrein is alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.
3. Het informatiecentrum en de informatiestandjes (met informatie over het project, archeologie en activiteiten voor kinderen) zijn wel voor iedereen toegankelijk.
4. Blijf binnen de afzettingen en betreed geen plaatsen die afgezet zijn (met linten of hekken).
5. Raak geen materieel of materiaal aan.
6. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen: luister naar de aanwijzingen van medewerkers op de bouwplaats.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten