vlnr Lydia Klomp, burgemeester F. Koen, Marko Klomp. Foto: Ot Douwes
vlnr Lydia Klomp, burgemeester F. Koen, Marko Klomp. Foto: Ot Douwes Foto: OT DOUWES

Voorschotense bijdrage aan expositie "Van Wassenaar tot Rio"

Algemeen

Voorschoten/Wassenaar - Onder grote belangstelling van zo'n 150 bezoekers opende Burgemeester Frank Koen van Wassenaar op zaterdag 25 mei om 16.00 uur een pop-up expositie in het leegstaande pand van Janssen Advocaten aan de Van Zuijlen van Nyeveltstraat 110 in Wassenaar. Deze expositie is een initiatief van John Janssen, wiens advocatenkantoor naar Den Haag is verhuisd.

Een vijftal kunstenaars, waaronder twee Voorschotense kunstenaars, doen mee aan deze verkooptentoonstelling.

De Voorschotense dichter en schilder Marko Klomp en lid van Pulchri-studio, kreeg bekendheid door de TV-programma's "Sterren op het doek" met o.m. een gewonnen portret van Jeroen Krabbé, en "Krabbé zoekt Van Gogh". Zijn figuratieve schilderijen worden gekenmerkt door gebruik van onscherpe focus.

En van kunstenares Lydia Klomp uit Voorschoten, lid van het Kunstgenootschap " Vlietstreek", waren sculpturen te bewonderen Lydia Klomp werkt met gepolychromeerde grove chamotte klei en exposeert met regelmaat in de regio.

Renata Rosa, een gerenommeerde Braziliaanse schilderes. Ze heeft diverse exposities in verschillende landen gehad. Haar werk is kleurrijk en abstract.

Wierd Wagenmakers is een bekende Wassenaarse kunstenaar en docent, lid van de Wassenaarse Kunstgroep. Hij etst, tekent en aquarelleert en exposeert regelmatig.

De Wassenaarse schilder Rien Meijerink. Hij schildert meer dan 30 jaar zonnige en verlaten landschappen en stadsgezichten. Hij is actief lid van Ars et Studium. Zijn olieverfschilderijen waren recentelijk te bewonderen in Raadhuis De Paauw.

De expositie aan de Van Zuijlen Nyeveltstraat 110 in Wassenaar is het komend weekeinde nog geopend: zaterdag 1 juni en zondag 2 juni op beide dagen van 11.00-17.00 uur.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00